Маленькому волинянину допомогли відновити зір

15
1
Маленькому волинянину допомогли відновити зір
На Волині двоє дітей – братик і сестричка – мають вроджену косоокість. Та якщо Данилкові Нінічуку, вихованцю Заболоттівської школи-інтернату, вдалося за допомогою операції відновити зір із 20% до 60%, то у Христинки все ще попереду.

Про цих двох дітей розповіли у прес-службі благодійного фонду «Рідна Волинь».

Як ідеться у повідомленні, ще чотири роки тому голова фонду «Рідна Волинь» і ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитро Глазунов організував хлопчикові лікування.

За допомогою спеціалістів обласної дитячої лікарні Маргарити Потягайло та Любові Жук йому зробили операцію на очі, в результаті якої у хлопчика усунули вроджену косоокість і відновили зір із 20% до 60%.

З того часу його життя змінилось, а через три місяці хлопчик наздогнав шкільну програму, хоча до цього не міг читати навіть буквар.

«Коли у вересні минулого року Дмитро Глазунов був із черговим візитом в інтернаті, - розповіли у прес-службі, - Данилко попросив машинку на пульту у подарунок і сказав, що хоче бути поліцейським».

На новорічні свята Дмитро Глазунов подарував Данилку поліцейську машинку на пульту.

«Скільки радості в очах дитини було, коли машинка їздила по адміністрації дитячої лікарні, де він перебував черговому обстеженні, а медперсонал це тішило. Пообіцяти і зробити, навіть якщо це звичайна бідова дитина, – це принцип, за яким потрібно будувати нове громадянське суспільство», - вважає Глазунов.


10 лютого цього року із дитячої лікарні виписали сестру Данилка Нінічука Христинку, яка має таку ж проблему, що і в братика. Наразі вона проходила апаратне лікування і чи буде оперативне втручання невідомо.

Як зазначив Дмитро Глазунов, це питання триматимуть на контролі.
«Ми зробимо все можливе, щоб ці дітки подолали недуги, завжди відчували опіку і що вони потрібні суспільству. Зміни одне життя - і ти врятуєш світ», - резюмував голова фонду.

У прес-службі фонду додають, що усього ж за останні роки завдяки Дмитру Глазунову медичну допомогу отримали більше 10 діток складної долі Заболоттівської школи інтернату.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дімка МОЛОДЕЦЬ.
Відповісти
Побільше таких добродіїв.
Відповісти
Добре, що є такі люди, які можуть прийти на допомогу.
Відповісти
Насправді знаю одну жінку із Старої Вижви, якій Глазунов теж організував операцію і її сину теж. Вона тепер постійно за нього молеться. Особисто з ним не знайома, але це приклад багатьом.
Відповісти
Діма конечно не ідеальний, але один з небагатьох хто робить реальні хороші справи людям.
Відповісти
А МУНІЦИПАЛЬНА тільки під себе ГРЕБЕ.
Відповісти
«Добродію» Дімка, з однієї сторони, ти зробив прекрасну справу: в нашому суспільстві стане на одну дитину-інваліда менше. Стане на одну сльозину менше, менше на одне горе. А з іншої - чи варто це рекламувати, та й ще з твоєю нещирою, ніби приклеєною посмішкою? В Біблії, яку ти, очевидно, ніколи не тримав в руках (зроставши в комсомольсько-партійній сім’ї), написано: «Хто добрий воістину, добро творить в мовчанні». Або «Добро творити краще, ніж брати, і милостиня чесніша, ніж набування», - в іншій інтерпретації. Тим паче, що ти «твориш» цю благодійність не з власної кишені? Га, Дімка? А з коштів лікарняної каси!? Тобто, з коштів, які відчужують собі на лікування прості люди, або бізнес відчужує на лікування своїх працівників. Продай дорогі автомобілі – свої і своєї сестри, придбані за такі ж гроші, і зробиш щасливими ще кілька дітей-сиріт, яких в нашій державі – як після громадянської війни 1918 року. Ще менше горя буде. Я про те, чи варто кривити душею? Адже однією рукою можна творити молитву, а іншою – відкривати бомбовий люк на Хіросіму і Нагасакі. Чи правицю прикладати до лоба в храмі, а лівою триматися в кишені за долари. Чи кидати власноруч не зароблені копійки під ноги немічним – розсипати свиней перед бісером. Перш, ніж творити добро, сам стань поза злом, в такі умови, щоб перестати творити зло. От тоді то ми почнемо будувати «громадянське суспільство», про яке ти тут цинічно згадуєш. Вибачай, Дімка, зі різкість. По-іншому тут не скажеш.

Відповісти
Цікавий "адвокат" у дімки, бо все написано однією рукою. Хвали мене моя губонько - звучить на простій мужицькій мові. Перші три похвали написані з інтервалом в одну хвилину! Феномен! 3-4 слова можна написати за хвилину. Можна й більше. Наступні три - з інтервалом у 2 хвилини (там більше слів). Дмитро Глазунов - ти дуже низько впав. Катастрофічно!!!
Відповісти
Діма, хапай побільше, а то час мародерів незабаром закінчиться.
Відповісти
Якщо прокуратура відсторонить Глазунова від такої благодійності, то за цих прокурорів весь світ буде молитись.
Відповісти
ДІМКА КЛАСНИЙ БІЗНЕСМЕН.
Відповісти
ХА ХА ХА ХА-ПРДУРКИ
Відповісти
Класний бізнесмен за чужий рахунок? це ви маєте на увазі?
Відповісти
А навіщо в благодійника такий важкий золотий ланцюг на шиї? Як в в москальського попа Гундяєва. Якої він віри і "орієнтації"?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні