--> Будівельників змусять оформляти енергетичні паспорти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Будівельників змусять оформляти енергетичні паспорти

0
-1
Будівельників змусять оформляти енергетичні паспорти
Із квітня в Україні вступить в силу нова будівельна норма, за якою визначатимуть енергоефективність житлових новобудов.

Про це у коментарі виданню «Волинь24» розповів начальник виробничо-технічого відділу «Луцького домобудівельного комбінату» Тарас Пелюх.

За його словами, згадана будівельна норма також говорить про те, що для кожної новобудови стануть обов’язковими енергетичні паспорти.

Фактично, це – набір складних розрахунків, які визначають, наскільки тепловитрати на обігрів будинку відрізняються від визначених стандартів.

Спеціалісти розробили максимально припустимі норми витрат палива на обігрів тої чи іншої будівлі – житлового будинку, навчальних закладів, громадських, торгових тощо, які затвердили як державні будівельні норми (ДБНи). Окремо для кожного із конкретних об’єктів робиться свій розрахунок. Залежно від того, яким є співвідношення цих двох цифр – ДБНу та реального показника, будівля потрапляє до того чи іншого класу енергоефективності.

Усього таких класів є шість і вони позначаються латинськими літерами: «A», «B», «C», «D», «E» та «F». При цьому клас «А» означає найкращі показники енергоефективності, а «F» – найгірші.

Із квітня 2017 року вступає в силу нова будівельна норма, за якою житлові багатоповерхівки не можуть будуватися за нижчими показниками, аніж «С».

«Усі наші будинки – класу «С». Відтепер держава буде вимагати такої якості від усіх забудовників, і вимога ця буде обов’язковою. Чому саме клас «С»? Цей клас означає, що фактична потреба в енергоресурсах для обігріву будівлі – аналогічна тій, що за держаними нормами визначена як максимально допустима. До класів «В» та «А» потрапляють об’єкти, де енергозатрати менші за норму, а категорії «D», «E» та «F» – якщо більші», – пояснив Тарас Пелюх.

ЧИТАТИ ПОВНУ ВЕРСІЮ СТАТТІ ЕНЕРГО-ПАСПОРТ: документ, який зберігає в квартирах тепло
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні