--> Ковельський мер оприлюднив декларацію з землею, офісом та мільйоном готівки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ковельський мер оприлюднив декларацію з землею, офісом та мільйоном готівки

0
-2
Ковельський мер оприлюднив декларацію з землею, офісом та мільйоном готівки
З трьохмісячним запізненням подав свою електронну декларацію міський голова Ковеля Олег Кіндер.

На двох із дружиною вони володіють декількома земельними ділянками, новим автомобілем, офісним приміщенням, та зберігають готівкою понад 1,2 мільйона гривень, не мають заощаджень у банках, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

31 жовтня завершився перший етап заповнення електронних декларацій для чиновників. Проте мер Ковеля своєї декларації не подав ані в листопаді, ані наступного місяця. Зокрема, наприкінці 2016 року на запит Волинських новин в Національному агентстві з питань запобігання корупції відповіли, що за станом на 8 грудня декларації Олега Кіндера вони не отримували.

Врешті-решт, 10 лютого 2017 року, Ковельський міський голова все ж оприлюднив свою е-декларацію, у якій відзвітувався про те, що встиг нажити за 2015 рік.

ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ


У власності Олега Кіндера перебуває 4 земельні ділянки у Ковелі. Зокрема, площею 1000 квадратних метрів, 1401 «квадрат», 500 та 1000 м², відповідно.

Окрім того, Олег Кіндер та його дружина Наталія Кіндер у рівних частках, по 25%, оформили право власності на квартиру у Ковелі, площею 44,2 квадратних метри. У власності пані Кіндер також перебуває і садовий будинок на 24 «квадрати» та офісне приміщення, площею 279,4 м², які також знаходяться у місті залізничників.

БІЗНЕС

Зауважимо, дружина Олега Кіндера з 2008 року є підприємцем та займається орендою нерухомого майна.

В аналогічній сфері працює і син міського голови Олег Олегович Кіндер, який не вказаний у декларації мера. Він є власником виробничо-торгового підприємства «Ковель-ПРОМОПТТОРГ». До обрання міським головою це підприємство очолював його батько – Олег Кіндер, а з 2010 року – його син, Олег Олегович Кіндер.

Зміна керівництва викликала сумнів у правоохоронців, які у 2013 році склали протокол на мера Кіндера, де зафіксували, що протягом майже 3 років він нібито займався підприємницькою діяльністю.

Як виявилось, міський голова був єдиним засновником та власником виробничо-торгового підприємства роздрібно-оптової торгівлі «Ковель-ПРОМОПТТОРГ».

Кіндер своєї вини не визнав. А в суді заявив, що з переходом на роботу в мерію припинив здійснення підприємницької діяльності у виді фізичної особи-підприємця, що підтверджують дані з податкової інспекції.

АВТОМОБІЛІ


У декларації мера Ковеля за 2015 рік не вказано право власності чи користування на жоден автомобіль. Але вже влітку 2016-го міський голова обзавівся власним транспортом – новеньким мікроавтобусом Mercedes Vito 116 CDI 2016 року випуску. Варто додати, що ціни на такі авто коливаються від 38 до 50 тисяч доларів.

Два автомобілі має і син міського голови, якого Олег Кіндер в декларації не вказав. Це седан MercedesBenz E220 2013 року випуску та Citroen Berlingo 2008 року випуску. Ціни на такі авто в Україні становлять близько 25 та 6 тисяч доларів, відповідно.

ГРОШІ

Що ж стосується грошових коштів, то за 2015 рік на посаді міського голови Олег Кіндер заробив 117 тисяч гривень. Його дружина отримала 33 тисячі гривень зарплати та 321 тисячу гривень доходу від надання майна в оренду.

Окрім того, міський голова Ковеля зберігає 189 тисяч гривень та 10 тисяч доларів готівкою. В гривневому еквіваленті це становить близько 465 тисяч. Не довіряє банкам і дружина міського голови – готівкою вона зберігає 350 тисяч гривень та 15 тисяч євро, що загалом становить близько 791 тисячі гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні