--> Чи відбудеться «заколот» у луцькій мерії? Думки політологів і політиків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи відбудеться «заколот» у луцькій мерії? Думки політологів і політиків

1
14
Чи відбудеться «заколот» у луцькій мерії? Думки політологів і політиків
Луцькі депутати обговорюють можливість переобрання секретаря міськради, який до позачергових виборів буде виконувати обов’язки мера.

Про це йдеться у статті «Гра престолів: луцький сезон. Серія 1: хто стане «десницею»?» на «Волинь24».

«Політичні сили і громадськість зараз зважають, чи зможе нинішній секретар Юлія Вусенко об’єднати навколо себе більшість. Якщо зможе – залишиться в.о. і стане тим лідером, який поведе за собою раду. Якщо ж серед депутатського корпусу знайдеться інша постать чи союз – будуть зміни», - впевнений депутат Луцькради, батьківщинівець Григорій Пустовіт.

З його слів, ніхто не буде подавати проект рішення про зняття секретаря як імпровізацію. Якщо вже буде подаватись такий проект рішення, під нього будуть сформовані і домовленості, і більшість голосів.

Одним із ймовірних кандидатів на місце нового секретаря називають керівника фракції УКРОПу Ігоря Поліщука. Натомість сам політик заявляє, що його фракція мову про заміну секретаря поки не веде. Мовляв, спершу треба оцінити, як буде справлятися з новими обов’язками Юлія Вусенко.

«Секретар при міському голові – це посада, яка не передбачає жодної відповідальності. Секретар, коли міський голова достроково припинив повноваження, це – повна відповідальність за все, що відбувається в місті», - каже Ігор Поліщук.

Думки політологів та експертів про ситуацію розділились. Так, голова громадської організації «Асоціація молодих політологів і політиків» Олександр Новосад вважає, що зміна секретаря доцільна, аби привчити виборців, що певний політик є уособленням влади в місті.

Натомість його колега Віктор Пенько взагалі відкидає можливість зміни секретаря, мовляв це не має сенсу.

«Застосування адмінресурсу у місті не спрацює, хіба частково», - відзначає науковець.

Він переконаний, що «УКРОПу» вигідніше вкладати фінанси та сили у просування свого кандидата. І в цій справі вони не оминуть можливості розморозити підзабуті теми, наприклад, забудову Старого міста.

Передрук заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за Поліщуком вже давно сумує палата №6.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні