Білоруси скаржаться на вовків, які в пошуках їжі прибігають з України

0
7
Білоруси скаржаться на вовків, які в пошуках їжі прибігають з України
Після епідемії африканської чуми у лісах залишилося мало диких кабанів, і голодні вовки в пошуках їжі за день пробігають по 70 кілометрів, часто перетинаючи кордон.

Про черговий випадок нападу вовків на приватне господарство розповіло видання «Вечірній Брест».

15 січня господар одного із будинків села Огаревичі Ганцевічського району відреагував на шум і у дворі та побачив, як на його домашнього пса напали тварини, схожі на бродячих собак. Чоловік хотів відігнати нападників, проте один із них покусав і його. Після того, як хижаки втекли, чоловік відправився до лікарні, де йому призначили щеплення від сказу.

На жаль, мисливці не встигли визначити за слідами, чи це були дикі пси, чи вовки. Як відомо, напади вовків на собак в білоруських селах відбуваються практично у всіх регіонах Білорусі.

Головний мисливствознавець Брестського державного промислового лісогосподарського об’єднання Ігор Артющик розповів, що наразі хижаки легко переміщаються із місця на місце, в пошуках їжі пробігаючи за день до 70 км. Вони можуть приходити в Білорусь із Польщі, де їхній відстріл заборонений, або ж із України, із закритих для полювання заповідників.

За словами білоруських лісівників, для вовків наразі – дійсно настали голодні часи. «За слідами на снігові видно, що вони намагаються полювати на мишей. Зазвичай така здобич нецікава їм. Це значить, що вовки голодують», – пояснив єгер Ганцевічського лісгоспу Михайло Висоцький.

Однієї із причин вовчого голоду спеціалісти називають різке скорочення кількості дикого кабана, якого штучно виводили через епідемію африканської чуми свиней.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні