--> Відкритість за гроші: скільки луцька мерія платить журналістам | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відкритість за гроші: скільки луцька мерія платить журналістам

1
-4
Відкритість за гроші: скільки луцька мерія платить журналістам
За минулий рік з міського бюджету витратили майже 732 тисячі гривень на висвітлення у ЗМІ роботи Луцької міської ради. Ще стільки ж планують витратити цьогоріч.

Про це стало відомо 23 січня під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Очільниця відділу інформаційної роботи Зоя Балюк прозвітувалась про виконання у 2016 році програми «Прозора влада».

Зокрема, на реалізацію цієї програми у 2016 та 2017 році передбачено по 740 тисяч гривень. При цьому більша частина цієї суми – 390 тисяч гривень витрачається на підтримку в минулому комунальної газети «Луцький замок».

Решту коштів витратили на виробництво телепрограм «Місто» та «Слово депутата», трансляцію їх на телеканалі «Нова Волинь» (43 тисячі гривень) та ТРК «Аверс» (75 тисяч гривень), створення телепрограми «Луцький депутат» на телеканалі «Нова Волинь» (52 тисячі гривень) та інтерв’ю з депутатами у газеті «Луцький замок», радіоінтерв'ю посадовців міської ради на радіо «СіД - FM» з питань життєдіяльності міста “Місто: як воно є” та з керівниками депутатських фракцій “Луцьк: обранці громади” (15 тисяч гривень) та на радіо “Луцьк” “Луцьк: відкрите місто” (15 тисяч гривень).

Також мерія платила за висвітлення своєї роботи таким друкованим виданням, як «Волинь-нова» (130 тисяч гривень), «Вісник+К» (15 тисяч гривень), «Відомості.інфо» (20 тисяч гривень), «Волинська газета» (21 тисяча гривень), «Сім'я і дім» (20 тисяч гривень), «Твій вибір» (15 тисяч гривень).

Ще 20 тисяч з міського бюджету витратили на виготовлення тематичних передач «Енергозбереження – вимога часу», відеоролика “Острів дитинства”, друкованої продукції, поліграфічні послуги.

Також Зоя Балюк попросила депутатів цьогоріч виділити більшу суму на підтримку газети «Луцький замок», мовляв востаннє сума її фінансування переглядалась у 2011 році.

З її слів, газеті виділили 390 тисяч гривень, тоді як вона опублікувала матеріалів, загальною вартістю майже 800 тисяч гривень
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай менше по карманах розпихують і буде вистачати. І для чого за рахунок податків має фінансуватись заанґажований "Луцький замок"? Хто вирішує, в яке ЗМІ подавати інформацію? Це корупція,якщо громади не питають на що витратити їх кошти!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні