Луцькі прикордонники незаконно депортували гвінейців, сирійця і конголезця

0
-1
Луцькі прикордонники незаконно депортували гвінейців, сирійця і конголезця
Луцькі прикордонники незаконно затримували людей, речі і висилали іноземців з України.

Так, упродовж 2016 року підрозділи прикордонного загону адміністративно затримали та доставили до відділів прикордонної служби 164 особи, - повідомила прес-служба волинської прокуратури.

При цьому трьох громадян України прикордонники затримали безпідставно, адже суд за результатами розгляду протоколів про адміністративне правопорушення закрив справи щодо них за відсутності складу правопорушення.

Зафіксували й порушення при складанні протоколів про адміністративне затримання та випадки особистого огляду громадян, огляду та вилучення речей і документів затриманих осіб без залучення двох понятих.

Окрім того, виявили випадки безпідставного прийняття рішень про примусове повернення іноземців за межі України.

Так, примусово повернули за межі України чотирьох громадян Республіки Гвінея, громадянина Республіки Конго й громадянина Республіки Сирія, які тривалий час законно проживають в Україні, перебувають у шлюбі з українками, мають дітей.

Попри те, що Луцький міськрайонний суд відмовив Луцькому прикордонному загону у задоволенні позовів про примусове видворення за межі України цих іноземців, рішення про їх видворення досі не були скасовані.

Задля усунення виявлених порушень прокуратура області внесла вказівку начальнику Луцького прикордонного загону. За результатами її розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнули чотирьох службових осіб загону. Рішення про видворення іноземців скасовані.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні