Мітинг на «Устилузі»: одні хочуть повернути в сервісну зону прикордонників, інші - за активістів

0
4
Мітинг на «Устилузі»: одні хочуть повернути в сервісну зону прикордонників, інші - за активістів
На волинському пункті пропуску "Устилуг" знову мітинг, люди вимагають повернути в сервісну зону прикордонників.

У п'ятницю, 20 січня, перед в’їздом до митно-пропускного пункту "Устилуг" зібралися люди, котрі перекрили в’їзд на митницю, - пише Буг.

Мітингарі оголосили незадоволення тим, як активісти контролюють сервісну зону до МПП.

Основні скарги протестуючих – збільшився час очікування черги, а також незрозумілість з тим як проходять списки. Протестувальники вимагають щоб на сервісну зону повернулись прикордонники, або ж поліцейські.



На противагу мітингуючим прийшли люди, котрі заперечують звинувачення перших та переконують, що активісти працють прозоро. Тривалий час очікування в черзі пояснюють тим, що збільшився потік автомобілів. Щодо мітингу висловлюють думку, що він є проплачений.



Ситуація досить критична. Подеколи із шарпаниною та словесною перепалкою між сторонами конфлікту.



Міський голова Устилугу Віктор Поліщук приходив на митницю, але конфлікт не вдалося йому залагодити.

“26-го січня буде позачергова сесія і ми приймемо рішення набрати 5-ть муніципалів в загальний відділ. Ми їх одягнемо, відповідно оформимо. А поки ми діємо згідно розпорядження і активісти слідкують за чергою. Ці люди (протестувальники – ред.) були у мене тиждень тому в кабінеті, оті що з Нововолинська, Іваничівщини, бо я спитав звідки вони. Ніяких письмових звернень не було, лише поставили мене до відома, що вони сьогодні будуть перекривати кордон", - повідомив мер Устилуга Віктор Поліщук.



"Я згідно своїх обов’язків у письмовій формі повідомив голову адміністрації, голову ради, начальника нацполіції. У мене сьогодні були працівники СБУ, вони також попереджені і це питання ми обговорили. Я був там з тими хто перекриває, я надав всю інформацію і показав всі наші звернення. Від нацполіції ми отримали відписку, що в 17-му році вони розглянуть і можливо збільшать штат, але наразі це не вирішує питання. Я разом з активістами не наділений такими повноваженнями, щоб контролювати чергу – це має бути силова структура. Однозначно! Якщо прикордонники відмовляються, то тоді там має бути поліція, а не люди, громадкість ", - додає міський голова.

Нагадаємо, активісти, які контролюють чергу на пункті пропуску "Устилуг" розповіли про те, як вони "воюють" з блатними і "рішалами"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні