--> На місце очільника Луцької прокуратури мітить син скандального казначея | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На місце очільника Луцької прокуратури мітить син скандального казначея

0
1
На місце очільника Луцької прокуратури мітить син скандального казначея
У Волинській області триває конкурс на зайняття вакантних посад у місцевій прокуратурі.

Очільників прокуратур у нашій області відбирає Львівська конкурсна комісія. Як це часто буває конкурс відбувається у напівпублічній формі. Тобто інформація про нього є, але в ЗМІ її особливо не поширюють. Власне єдине джерело даних про перебіг конкурсу це сайт Генеральної прокуратури України, де є окрема сторінка, - пише Волинське агентство розслідувань.

Саме там розміщена інформацію про засідання конкурсної комісії, яка визначала кого рекомендувати на посаду прокурора Луцька.

Отож, як йдеться в протоколі від 12 грудня, на керівну посаду претендували Леміщак Д.М., Томашевський А.Г., Малюта А.В., Урядовий В.Ю. та Терлецький О.М..

Після обговорення комісія скоротила цей перелік до трьох осіб, яких і подали на розгляд Генеральному прокурору України Юрію Луценку. Також комісія кожному з кандидатів призначила бали.

Так, Артур Томашевський отримав 21 бал, Дмитро Леміщак – 13, Олександр Терлецький – 4.

За інформацією ВАРу, в Генеральній прокуратурі вирішили, що зайняти посаду керівника достойний другий кандидат, який набрав на 8 балів менше за першого. Тобто Дмитро Леміщак.

Зауважимо, що прізвище Леміщак – відоме на Волині.

Батько кандидата очолює обласне казначейство і майже два місяці тому його відвідали місцеві громадські активісти з проханням пояснити значні доходи та велику кількість майна, які той вказав у електронній декларації. Головний казначей привернув увагу активістів, бо значну частину трудового шляху провів на посадах у державній службі, де як відомо зарплати ніколи не були великими. За підсумками зустрічі Леміщак написав заяву в НАБУ з проханням перевірити свої ж доходи.

Не відстає від батька й син, у декларації якого чимало сюрпризів.

У декларації Дмитра Леміщака – 5 об’єктів нерухомості:

– житловий будинок на 95 квадратів у місті Броди (володіє третиною будинку, решта – Леміщак Галина Василівна, відомостей про яку не вдалося знайти);

– квартира на 105 квадратів у Луцьку (володіє родина Леміщаків, 4 особи по 25%);

– квартира на 45 квадратів у Луцьку (вона у власності громадянина Олександра Свенцицького, декларант ймовірно орендує її);

– земельна ділянка на 1 000 квадратних метрів у Бродах (37,5% володіє декларант, 62,5% – Леміщак Галина Василівна);

– земельна ділянка на 148 квадратів у Бродах (50% володіє декларант, рештою – Леміщак Галина Василівна).

У декларації Леміщака два автомобілі – Mercedes ML 350 (2008 року випуску) та Mazda 06 (2005 року випуску). Останнє авто перебуває у власності батька декларанта, а на перше прокурор набув власність у 2008 році. На той час такий автомобіль вартував понад 778 тисяч гривень, тобто приблизно 100 тисяч доларів.

Найцікавіше в дохідній частині. Протягом 2015 року прокурор отримав 85,6 тисячі гривень заробітної плати.

Значно більшим є дохід отриманий Леміщаком у виглядів процентів від вкладів у банках. Загалом ця сума становить майже 330 тисяч гривень, а дохід декларанта отримував з відсотків у 11 різних банках.

Ще більшу суму – понад 580 тисяч гривень – декларант отримав від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Цікаво, що його дружина Юлія отримала понад 210 тисяч гривень подарунків у грошовій формі. Також вона, працюючи в Апеляційному суді Волинської області, отримала майже 39 тисяч гривень зарплати.

Дружина декларанта тримає готівкою 197 тисяч гривень та майже 1,5 тисячі в банку.

Щодо Дмитра Леміщака, то він вказав у декларації 66,8 тисячі гривень та 1,1 тисячі доларів готівкою. Також він має 10 рахунків у банках. Це: ПриватБанк (10 тисяч доларів та майже 4 тисячі гривень); Хрещатик (175,8 тисячі гривень); Державний імпортно-експортний банк України (10 тисяч доларів); Альфа-Банк (197 тисяч гривень); Банк Михайлівський (180 тисяч гривень); Укргазбанк (11 тисяч доларів); ПУМБ (180 тисяч гривень); Ощадбанк (25 тисяч доларів); Укрсоцбанк (200 тисяч гривень).

Загальна сума коштів на цих рахунках – 56 тисяч доларів та понад 933 тисячі гривень.

Також Леміщак вказав, що у 2015 році здійснив 4 правочини, у декларації вказане придбання нерухомого майна на суму 565 тисяч гривень.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні