У Володимирі-Волинському хочуть забудувати історичний центр міста: місцеві б'ють на сполох

0
2
У Володимирі-Волинському хочуть забудувати історичний центр міста: місцеві б'ють на сполох
У центрі Володимира-Волинського хочуть збудувати 8-поверхівку, яка не буде вписуватися в архітектурний ансамбль міста з тисячолітньою історією.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці Андрій Кандиба.

"Володимир. 2 тисячі років історії. Центральна частина міста.
З однієї сторони ведеться мова про реконструкцію Валів Городища, туристичну привабливість, а з іншої - серед скромних 5-ти поверхівок має постати 8-ми поверховий сучасний будинок.
Ніхто не каже, що не треба будувати - місце і дійсно пустує, але як впишеться цей "велетень" в загальний ансамбль нашого, і до того різностилевого, центру?", - пише волинянин.

Користувач додає, що ще літом, висота цієї будівлі могла бути максимум 5 поверхів, але таблиця на паркані дала відповідь: "поверховість - 8".

"Якщо проаналізувати кілька останніх років з боку архітектурних змін і бажання влади повернути хоч частинку історичної слави міста та заробити на туристах, то відслідковується якась дивна логіка:
кіосками на автостанції "закрили" Вали, пандуси у магазинах по вулиці Ковельській хаотичні, рекламні щити та автомобілі заполонили весь центр міста, "добудовки" кафешок прямо на тротуарах, на площі дозволили встановлення ятки, громадські туалети в самому центрі продали невідомо кому, в парку встановили баскетбольний майданчик, а кафе, що під самими Валами, явно планує добудову бенкетного залу поближче...", - обурюється користувач.

"То про яку історію може йти мова? Бажання заробляти гроші знову певне перемогло, чи може то якийсь таємний план, і я чогось не розумію? Бо у нас є керівництво міста, архітектори, вони ж все контролюють - забезпечують гармонію в місті. То є лише моя суб"єктивна думка, а Ви що скажете?", - додає він

Нагадаємо, на Волині хочуть відновити земляні вали старовинного давньоруського городища.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні