--> Папа Римський привітав з Різдвом православних християн | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Папа Римський привітав з Різдвом православних християн

0
-4
Папа Римський привітав з Різдвом православних християн
Папа Франциск побажав православним, що живуть за Юліанським календарем, світла й миру з нагоди Різдва.

Як повідомляє Радіо Ватикану, він звернувся з промовою до паломників після проказування молитви «Ангел Господній», що відбулося на площі Святого Петра у Ватикані 6 січня з нагоди урочистості Богоявлення Господнього, - пише УНІАН.

«Завтра християнські спільноти сходу, які дотримуються Юліанського календаря, відзначатимуть святе Різдво. В дусі братерської радості бажаю, аби нове народження Господа Ісуса наповнило їх світлом і миром», – сказав Папа Франциск.

Як відомо, сьогодні весь православний світ, який живе за Юліанським календарем, відзначає Святвечір, або Багату кутю. Цього дня завершується Пилипівський, або Різдвяний піст. На столі має бути 12 пісних страв, на честь 12-ти апостолів. Обов'язковими на передріздвяній вечері має бути кутя та узвар. Постують далеко не всі українці, але накривати на стіл 12 пісних страв на Святвечір вже стало традицією для всієї України.

Дивіться привітання Папи Римського з 21 хвилини:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні