Судили співучасника незаконного експорту волинського лісу

1
-3
Судили співучасника незаконного експорту волинського лісу
Засудили чоловіка, який був співучасником злочинної групи, яка здійснювала незаконний експорт волинської лісопродукції.

Городоцьким районним судом Львівської області завершено судовий розгляд у кримінальному провадженні за фактом організації незаконного експорту лісопродукції в країни Євросоюзу, - повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Суд довів, що засуджений створив фіктивне підприємство з метою прикриття незаконної діяльності з отримання «Сертифікатів про проходження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій» із реальними підписами та мокрими печатками Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, що дозволяло безперешкодно вивозити лісоматеріали за кордон.

Крім того, він умисно ухилився від сплати податків на загальну суму понад 680 тис грн.

Зазначимо, що вказана особа, є співучасником створення однієї із п’яти спеціально зареєстрованих на території Львівської та Волинської областей фіктивних фірм, які на підставі підроблених первинних документів про походження деревини, отримали більше 200 згаданих сертифікатів.

Завдяки цьому було легалізовано більше 12 тисяч кубів незаконно зрізаного та викраденого лісу різних порід (еквівалентно 200 вагонів деревини), загальною вартістю 30 млн грн.

Відтак, згаданого зловмисника судом визнано винним у фіктивному підприємництві та ухиленні від сплати податків та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 34 тис грн. Крім того судом задоволено позов прокуратури про стягнення із засудженого в дохід держави 683 тис грн несплачених податків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скажіть, хто цей підприємець, і я вам скажу, які "державні люди" за ним стоять. Тобто ті, хто має їсти баланду в маневицькій колонії суворого режиму №42.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні