У луцькому соборі розповіли про новий магазин та «попівські шабаші»

10
7
У луцькому соборі розповіли про новий магазин та «попівські шабаші»
У центрі Луцька поруч із Кафедральним собором Святої Трійці Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату будують церковний магазин.

Про це у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент" повідомив прес-секретар архімандрит Константин (Марченко).

Із його слів, магазин вирішили будувати поза церквою, адже неправильно, коли продажа відбувається на території церкви. Щодо асортименту, то там можна буде придбати свічки, ікони, книги, газети та церковне приладдя.

"Роблять нормальний, гідний для центра міста магазин церковний тому, що воно неправильно, коли в церкві продають. Там буде тепло, щоб продавці в ноги не мерзли", – наголосив він.

Архімандрит Константин зауважив, що які б роботи не починали, то завжди знайдуться люди, котрі лише критикують або вказують, як правильніше.

"Їду в Польщу - дивуюся, як там все гарно і стильно. Тільки тут щось починаєш робити – одразу всі питають... Атомну бомбу напевно в центрі міста кладемо (жартує). У монастирі в нас була схожа проблема: коли нам передали приміщення в Жидичині, то це був просто жах. Який це був жах! Те, що 10 років пусткою стояло і валилося, то це було добре...

Ясно, що почали там щось підмуровувати, штукатурити. Слухайте, стільки господарів знайшлося в цій країні! Поставили дах із металочерепиці – неправильно. Порушили архітектурний ансамбль, треба було міддю покривати... Тобто, якщо на мідь грошей немає, то нехай воно завалиться?! Отака в людей логіка...

І що не роби - все погано і все не так! Там хреста біля собору (пам'ятний знак) перенести – істерика! Понаписували – "шабаші попівські"! І думаєш: "Тебе оточують адекватні люди?" Як так? Прийди, оціни – якщо погано, то пальцем вкажи, що не так. Я або аргументую, або погоджуся", – резюмував архімандрит Константин.
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не попи, а довбані торгаші.
Відповісти
Попе Михайло коли ти уже подавися від тої оренди і свого бізнесу, ти що такий голодний чи дурний на голову ? На тебе ж дивляться усі люди, це не твоя приватна церква. Не ганьбу Україну!!!!
Яка це бридка українська церква стає від таких попів.
Відповісти
Собор був окрасою Луцька. Була буферна зона. Ракурси та сюжетні діагоналі. Простір тиші і молитви, на жаль, зліквідували незаконними будівлями. Те що там наліплене -нагадує сьогодні турецький базар в Стамбулі. Може на флоті міша вмів так- сяк палубу мити, але нічого не міг змінити на кораблі. То в Луцьку біля собору він вже стільки змінив, що треба вже запитати: а куди ви запливете таким чином, в які обителі?
Відповісти
Згідна з Вами. За тим "акваріумом" ще й псарня. Ночами гавкає попівський піс і це майже на території храму.
Відповісти
В Українській церкві по пів нема...,шановні!В нас отець чи батюшка.
Відповісти
Це для вовка тамбовського він батюка і отец.
Відповісти
Оце дай українцям собор вони з його зроблять "Там-Там". Нащо було будувати нові приміщення коли усі здали орендарям? Та й нові уже усі здаються. Хохол він і є хохол. І я ще маю ходити до цієї "церкви" ?
Відповісти
То ходіть до москалів, якщо хохли вам не угодні.
Відповісти
З новим роком! Тебе мила. Є УПЦ . УПЦ МП в Украіні такоі реєстраціі нема. УПЦ КП в православному світі нема... КП це Корпоратив Псевдо. На жаль. Здоров'я тобі. І діло не в хохлах. А в нахабах які спотворили історичну сутність центра Луцька. Древнього мого любого міста. Образи це не аргументи. По ділах іх пізнаєте іх - сказав Христос.
Відповісти
Виженіть один буфет і відкрийте магазин, ви що зовсім тупі чи такі жадні?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні