--> На луцького комуніста Кононовича в СБУ відкрили кримінальну справу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На луцького комуніста Кононовича в СБУ відкрили кримінальну справу

0
-9
На луцького комуніста Кононовича в СБУ відкрили кримінальну справу
Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти лідера комсомолу України, лучанина Михайла Кононовича за 109 статтею (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Про це Конкуренту повідомив брат Михайла Олександр Кононович.

З його слів, кримінальна справа стосується виборів в Чернігівській області, які відбулися у липні цього року.

Нагадаємо: Михайло Кононович балотувався у народні депутати в одномандатному окрузі № 206 (Чернігів). Спершу Центральна виборча комісія відмовила кандидатові у народні депутати від Комуністичної партії України у реєстрації. Проте згодом ЦВК таки визнала Кононовича офіційним кандидатом.

До слова, його брат Олександр у той час балотувався в одномандатному окрузі № 23 на Волині.

За злочин Михайлу Кононовичу загрожує покарання: за ч. 1 статті 109 КК (насильницька зміна чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, змова щодо таких дій) – позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років; за ч. 2 (публічні заклики до таких дій і розповсюдження відповідних матеріалів) – обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк; за ч. 3 статті (дії вчинені представником влади, повторно або з використанням ЗМІ) – об­меження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні