--> У Луцьку презентували меню і газету для незрячих | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку презентували меню і газету для незрячих

1
6
У Луцьку презентували меню і газету для незрячих
У Луцьку представили меню і газету, надруковані шрифтом Брайля.

Презентація відбулася у кафе «Аліса», яке разом з броварнею «Карабас Барабас» вперше на Волині запропонувало гостям меню шрифтом Брайля.

Щоб почитати газету і самостійно зробити замовлення у закладі харчування прийшли кілька десятків незрячих волинян.

«Держава про незрячих згадує лише на День Білої тростини і День людей з інвалідністю. Вітають зі святами, з якими вітати в принципі не потрібно. Завдяки таким соціальним проектам, як ті, що представлені сьогодні, незрячі тепер на рівні з іншими можуть самостійно робити замовлення в закладах. Вони ж повноцінні громадяни», - розповів ВОО ВГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

Він додав, що "Аліса" і "Карабас" - це не єдині заклади, кому він пропонував таку ідею, але більшість із них відмовилися. Він не назвав тих, хто не захотів запроваджувати соціальний проект, але згодом пообіцяв «присоромити» їх на Фейсбуці.

Щодо планів на майбутнє, то Віталій Ткачук поділився, що вже ведуть переговори про співпрацю з мережею луцьких супермаркетів. Тож вже незабаром очікують буклетів і наліпок на товарах шрифтом Брайля.

На презентації також показали примірники газети «Сім’я і Дім» для незрячих. У газеті вмістили 10 матеріалів на 36 сторінках формату А4.

«Первинним поштовхом до створення такої газети була не ідея, а технічні можливості, обладнання, яке з’явилося в Луцьку. Тоді ми й вирішили зробити газету доступною для тих, хто ніколи її не читав. Сподіваюся, що видань у такому форматі стане більше», - розповіла головний редактор газети «Сім’я і Дім» Наталія Пахайчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці! Хоч хтось подумав про таких людей!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні