--> Луценко розповів, коли судитимуть Януковича | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луценко розповів, коли судитимуть Януковича

0
-3
Луценко розповів, коли судитимуть Януковича
Генпрокурор Юрій Луценко сподівається, що судовий процес у справі про держзради Віктора Януковича почнеться на початку 2017 року.

Про це він повідомив під час брифінгу в Краматорську, який транслював телеканал "112 Україна", - повідомляє Українська правда.

"Ми вже всієї прокуратурою заманюємо Віктора Федоровича під будь-які умови, будь-які гарантії безпеки, будь-які гарантії... Єдине, що ми будемо вибирати місце його перебування конкретно в камері ізолятора СБУ, тому що він звинувачується в скоєнні особливо тяжкого злочину - зрада Батьківщині, посягання на територіальну цілісність нашої держави", - сказав він.

"Тому, з моєї точки зору, справа йде так, як йому належить. Чекаю з нетерпінням рішення Печерського суду про дозвіл на початок спеціального досудового слідства. З огляду на що у нас невелика кількість матеріалів і свідків, планую, що в найближчі місяці Янукович отримає матеріали досудового слідства на руки для вивчення, а далі почнеться судовий процес. Планую, що це станеться в першому кварталі наступного року", - заявив Луценко.

Він додав, що "це означає, то від Межигір'я до крадених грошей, все буде конфісковано, якщо суд прийме обвинувальний висновок, в дохід держави".

Луценко також підкреслив, що слідство у справі Януковича проходить строго відповідно до вимог закону, не дивлячись на заяви захисту.

Як відомо, адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк продовжує наполягати, що його підзахисний не має статусу підозрюваного у справі про державну зраду.

9 грудня Сердюк повернув Генпрокуратурі повідомлення про підозру Януковичу, аргументувавши це тим, що під час її оголошення було допущено порушення норм законодавства.

Також він опублікував документи, згідно з якими Янукович має тимчасовий притулок в Ростові-на-Дону до 26 жовтня 2017 року.

У свою чергу в Генпрокуратурі заявили, що підозра була оголошена належним чином і Янукович має статус підозрюваного.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні