Волинські судді арештували 100 кілограмів бурштину

0
-3
Волинські судді арештували 100 кілограмів бурштину
На бурштин, який вилучили в квартирі на проспекті Волі, Апеляційний суд Волинської області таки наклав арешт.

Таке рішення ухвалили судді у п’ятницю, 23 грудня, - повідомляє ВАР.

Нагадаємо, Луцький міськрайонний суд частково задовольнив клопотання слідчого, і не арештував 108 кілограмів каміння через те, що прокуратура не оголосила нікому про підозру. Натомість, прокурор Володимир Бощук подав апеляцію і просив задовольнити клопотання слідчого та арештувати майно.

Прокурор розповів, що в квартирі чоловіків виявили 108 кілограмів каміння, електродвигун, магазин до пістолету, блокнот із записами, гроші та 2 електроваги. За його словами, майно виявили під час обходу квартир на проспекті Волі. Мовляв, у той день здійснили крадіжку велосипеду і поліцейський обходив квартири, щоб опитати сусідів. В одній з них виявили каміння та викликали слідчо-оперативну групу.

Також прокурор наголосив на тому, що каміння не арештували через те, що не оголосили нікому підозру про злочин. Він пояснив, що прокуратура не може цього зробити без гемологічної експертизи, яка дасть змогу визначити чи це бурштин. А зважаючи на те, що каміння незаарештоване, то експертизу провести неможливо.

«Без експертизи ми ж не можемо довести, що це бурштин. А отже і не можемо оголосити про підозру», – додав він.

До слова, прокуратура спрямувала лист до фінансового управління ГУ НП у Волинській області, щоб виділити кошти на проведення такої експертизи.

Також Бощук зауважив, що в блокноті було зазначено інформацію про гроші на закупівлю «сонячного каміння» та його реалізацію.

Прокурор зазначив, що підозрювані знали, що купують каміння, отримане незаконним шляхом, мовляв, законодавство України не регламентує видобуток бурштину, а отже таке каміння – незаконне.

Підозрювані у справі Сергій Ярощук, Олександр Зінов’єв та Тарас Костюкевич заперечують свою причетність до незаконного видобутку бурштину та розповідають, що придбали його у мешканців Рівненської області.

Також Зінов’єв розповів, що справді придбав каміння в невідомих осіб у Рівненській області. За його словами, дозвіл на видобуток каміння там має фірма «Укрбурштин», де працюють люди, які продали каміння.

«Звідки я міг знати, що це незаконно? Людям могли видати зарплату на цій фірмі бурштином. От вони і продають», – додав він.

Також підозрювані розповіли, що купували бурштин не з ціллю перепродажу чи наживи. За їхніми словами, хотіли виробляти прикраси.

Натомість, Апеляційний суд Волинської області ухвалив арештувати каміння.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні