На Закарпатті відновлюється системна контрабанда цигарок, - Москаль

0
-8
На Закарпатті відновлюється системна контрабанда цигарок, - Москаль
Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявляє про відновлення контрабандного вивезення цигарок у країни Євросоюзу.

Як передає Цензор.НЕТ, про це йдеться в повідомленні прес-служби Закарпатської ОДА.

Як наголошують у повідомленні, той факт, що через Закарпаття в Євросоюз знову пішли фури з контрабандними цигарками, отримав документальне підтвердження. Фінансова поліція Словаччини затримала на сільськогосподарській фермі в с. Лучки біля Міхаловце 145 тисяч блоків цигарок різних марок, які були у фурі з українськими номерами. Загальна сума тільки несплачених податків із цих цигарок становить 280 тисяч євро. На більшості коробок - написи українською мовою.

"З жалем мушу констатувати, що після зміни керівництва Закарпатської митниці в жовтні цього року відновлюється системна контрабанда цигарок через пункти пропуску. У кінці минулого року нам вдалося зламати цю схему і до жовтня таких затримань не було. Ми створили спільні українсько-словацькі, -угорські та -румунські групи, які проводили щоденну звірку затримань контрабанди. Проте після зміни керівництва Закарпатської митниці ці групи просто перестали діяти. Нове керівництво поставили тільки для того, щоб відновити системну контрабанду цигарок - це всім зрозуміло. І я попереджав про це", - заявив голова ОДА.

Він нагадав про факти затримання в Словаччині вантажів із незадекларованими цигарками. Днями словацькі митники виявили понад 1000 блоків цигарок, які приїхали з України в залізничному вагоні із сіллю. Перед тим українські митники на пункті пропуску "Ужгород" безперешкодно пропустили в Словаччину нашпигований цигарками торт.

У зв'язку з цим Москаль звернувся до голови Державної фіскальної служби, нагадавши, що "в липні 2015 року саме системна контрабанда цигарок спровокувала кровопролиття в Мукачевому, яке пролунало на всю Європу".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні