Коштів на добудову шахти Нововолинська у 2017 році не вистачить

0
-1
Коштів на добудову шахти Нововолинська у 2017 році не вистачить
Днями на будівництво шахти № 10 "Нововолинська" надійшло понад 37 мільйонів гривень. Та гарантій того, що її добудують - немє.

Загалом з початку року з держбюджету на спорудження цього вугільного підприємства спрямовано 50 мільйонів гривень. Це мізерна сума, оскільки для того, щоб підприємство почало видавати вугілля, потрібно освоїти щонайменше 500--700 мільйонів, - пише Голос України.

Не вселяє великого оптимізму і рік 2017-й. Прийнятим нещодавно бюджетом на спорудження шахти № 10 передбачено 150 мільйонів гривень. Однак це не гарантує, що саме така сума надійде шахтобудівельникам.

Адже на цей рік планувалося виділити сто мільйонів, потім цю суму скоротили вдвічі. Однак оптимізму сьогоднішня ситуація на передпусковій шахті гірникам не додає. Тим часом підприємство могло б щодоби видавати на поверхню три тисячі тонн енергетичного вугілля для теплових електростанцій західного регіону держави.

Нагадаємо: шахта № 10 "Нововолинська" споруджується з квітня 1989 року і є своєрідним рекордсменом серед довгобудів. Тим часом у місті Нововолинську на стадії закриття через виробку запасів перебувають ще два вугільні підприємства. Надія, що звільнені з них гірники зможуть влаштуватися на шахті № 10, за такого фінансування досить примарна.

Максим СОЛОНЕНКО.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні