Поляки приглядаються до луцького Будинку офіцерів

0
6
Поляки приглядаються до луцького Будинку офіцерів
Луцьку пам'ятку готують до участі в українсько-польському транскордонному проекті.

У стінах луцького Будинку офіцерів можуть облаштувати культурно-просвітницький центр.

За словами ректора Луцького національного технічного університету, депутата облради Петра Савчука, спільно з польськими партнерами нині у вузі готуються до участі у транскордонному проекті, який передбачає реконструкцію приміщення.

"З колегами Кшиштофом Лонткою та Вірою Кудрявцевою опрацювали пропозицію ЛНТУ зі створення культурно-освітнього центру в приміщенні польського земельного банку в рамках спільного транскордонного проекту", - повідомив Петро Савчук у соцмережах.

Свого часу видання "Волинь24" розповідало про долю луцької пам'ятки архітектури, яка в радянські роки слугувала Будинком офіцерів, а постала в місті як польський земельний банк.

Наразі споруда у центрі Луцька - на балансі ЛНТУ. Керінвицтво університету готує грантову пропозицію за програмою "Україна-Польща-Білорусь" для реанімації унікальної споруди.

Очевидно, що на реконструкцію Будинку офіцерів будуть необхідні мільйони гривень, адже приміщення у вкрай занедбаному стані.

Читати більше про долю будівлі: За лаштунками луцького ...поки ще Будинку офіцерів. МАЙНО СОВДЕПУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні