--> Прокуратура готова висловити підозру у вбивстві Катерини Литкіної її колишньому хлопцю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Прокуратура готова висловити підозру у вбивстві Катерини Литкіної її колишньому хлопцю

0
-3
Прокуратура готова висловити підозру у вбивстві Катерини Литкіної її колишньому хлопцю
В слідства з’явились докази, що до вбивства 16-річної Катерини Литкіної причетний не лише підозрюваний Назар Статочнюк, який нині перебуває під вартою, але і його брат та колишній хлопець вбитої – Максим Терлецький.

Нині юнак проживає в Словенії, де йому вже вручили повістку на допит, - повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Про це стало відомо під час слухання щодо продовження терміну тримання під вартою підозрюваного Назара Статочнюка.

В ході судового слухання слідчий підтримав клопотання обласного прокурора щодо продовження терміну тримання під вартою підозрюваного ще на 2 місяці.

На думку слідства, Статочнюк обґрунтовано підозрюється у вчинені надтяжкого злочину, натомість, перебуваючи на волі, юнак зможе негативно впливати на свідків. Також у нього буде можливість виїхати за кордон до родичів в Словенію, де нині знаходиться ще один фігурант справи – Максим Терлецький, який є братом затриманого юнака.

Прокурор зауважив, що попередні міри запобіжного заходу сторона захисту так і не змогла оскаржити в суді. А термін досудового слідства продовжили, аби завершити слідчі дії та здійснити додаткові експертизи. Зокрема, витребувати видалену переписку між вбитою Литкіною та її колишнім хлопцем Терлецьким, а також викликати останнього на допит зі Словенії.

Адвокат підозрюваного Віктор Шостак наполягав, що фактичних доказів, які дозволили б залишити Статочнюка під вартою, немає. А втекти, зі слів адвоката, «Статочнюк може і туди, де його точно не дістануть – в «ДНР», «ЛНР» чи Крим».

Проте тези адвоката щодо відсутності доказів заперечив прокурор. Мовляв, відповідно до експертизи, Катерину Литкіну вбили дві особи. Враховуючи низку доказів, слідство має можливість оголосити про підозру колишньому хлопцю Литкіної та брату Статочнюка – Максиму Терлецькому, який нині проживає в Словенії. Там йому вже вручили повістку і чекають його прибуття на допит.

Разом з тим, в телефоні Статочнюка знайшли флешку з телефону загиблої дівчини. Експертиза встановила, що карта потрапила в смартфон Статочнюка 2 серпня о 2:02. Відповідно до інформації слідства, саме в цей час була вбита 16-річна Катерина Литкіна.

Адвокат підозрюваного Сергій Полячук звернув увагу суду на те, що затримали підозрюваного з порушенням КПК. Як і його колега Шостак, адвокат захисту наполіг, що фактичних доказів вини підзахисного немає.

Також додав, що підозрюваний не може бути відвертим з адвокатом, адже він не має можливості поговорити віч-на-віч навіть з матір’ю.

Відтак, суд ухвалив продовжити термін тримання під вартою ще на місяць, поки тривають слідчі дії.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні