Василенка хочуть звільнити через «махінації» з землями АТОвців

2
-2
Василенка хочуть звільнити через «махінації» з землями АТОвців
Ситуація з виділенням земельних ділянок учасникам АТО все більше викликає занепокоєння як в самих бійців, так і серед органів місцевого самоврядування. Зокрема, найбільше скарг надходить на роботу очільника ГУ Держгеокадастру в області.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією 15 грудня, - пише інформаційне агентство "Волинські новини".

Так, голова Центру допомоги учасникам АТО Ярослав Мудрик розповів, що головне управління Держгеокадастру досі не оприлюднило список інвентаризованих земель. Бійці АТО часто отримують відмови в наданні земельних ділянок, проте «потрібним» людям землі все ж видаються.

Голова Журавичівської сільської ради Алла Гонтар пояснює: земельне питання дуже наболіле. Зазвичай атовці прагнуть отримати землю біля міста, але будуватися там бажає не кожен. Є питання і щодо видачі земель для сільськогосподарських робіт, яких видають по 2 гектари. Вона розповідає: ніхто не дивиться чи мають люди намір займатися фермерством на цих землях. А землі ці, до слова, - торф’яники, які мають цінність для інвестора.

«В нас просто так: є закон - хочу 2 гектари. І коли я запитувала в людей, чи мають вони намір займатися сільським господарством - люди далекі. В нас вже є заяви від 17 чоловік з різних населених пунктів на ділянки по 2 гектари», - каже вона.

Сама ж сільрада навіть не має коштів, аби виготовити технічну документацію і змінити межі села.

Ще цікавіша ситуація в селі Світязь. Сільський голова Микола Цвид розповів, що нещодавно з ГУ Держгеокадастру надійшов лист з проханням погодити надання 72 гектарів для ведення сільського господарства.

Більшість цих людей немісцеві. Виявляється, біля Світязя фермерством прагнуть займатися люди, які живуть за 100 кілометрів від ділянок. А їм погодили ці землі. Натомість ці ділянки були цікаві свого часу для інвесторів. Та те ж управління Держгеокадастру інвестору землі "зарубало".

Зрештою, члени комісії вирішили запросити очільника ГУ Держгеокадастру області Василя Василенко відзвітуватися перед депутатами. А ще депутати рекомендуватимуть на сесії звернутися до Держгеокадастру з проханням звільнити того ж таки Василенка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подавився скотина а скільки їх ще сидить - сотні, тисячі....
А де тюрма, конфіскація, де прокурор? Одна банда кримінальна.
Відповісти
Прокурор сддя під крилом у сизого голуба і прізвище його порошенко.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні