ТОП-5 найпринциповіших волинських суддів

29
7
ТОП-5 найпринциповіших волинських суддів
Професія судді у наш час асоціюється із успіхом, достатком, елітним та безбідним життям. Та має ця професія іншу, і доволі непросту особливість: як не крути, а результатом роботи завжди хтось не задоволений.

Один іде до суду, щоб когось покарати. Інший – з великою надією сподівається на виправдання. І яке б рішення не виніс суддя – усім не вгодиш. Так і виходить, що навколо цієї професії, окрім інших кліше, «крутиться» чи не найбільше пересудів, критики, звинувачень.

До Дня працівників суду, який в Україні святкують 15 грудня, видання «Волинь24» поспілкувалося із місцевими адвокатами, аби обрати п’ятірку найбільш фахових, авторитетних та принципових представників Феміди на Волині.


МИХАЙЛО КВЯТКОВСЬКИЙ
голова Луцького міськрайонного суду

На посаді керівника Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський – із квітня 2014 року. Перед тим – двічі був заступником: у 2006-2010 та у 2011-2014 роках. Загалом має без малого 25 років суддівського стажу. Після закінчення Львівського держуніверситету ім. Івана Франка, два роки пропрацював стажистом у Луцькому районному суді, а тоді потрапив у помічники до голови міського суду.

Опитуючи волинських адвокатів про те, кого із суддів вважають найавторитетнішим фахівцем, ім’я Михайла Квятковського звучало, мабуть, у 90% випадків.

Його цінують за твердий характер, який проявляється і в управлінні трудовим колективом, і в судовому процесі. Кажуть, має унікальну і важливу для суддів рису: здатен слухати сторони і змінювати думку в ході процесу. Адже часто буває, що суддя розпочинаючи справу, уже знає, яким буде вирок, а Квятковський вміє слухати і чути, ретельно розглядає документи і не цурається «передумати», якщо того потребують докази.

Михайла Квятковського називають юристом високого ґатунку, який багато читає і вивчає матеріалів. А ще – інтелектуалом й інтелігентом, який ніколи не дозволяє собі вдаватися до найменших грубощів.

Однією із найвизначніших справ, які вів Квятковський, є так звана справа «чорних ріелторів», де судили групу ромів, що працювали під прикриттям працівника прокуратури. Справа була не просто резонансною, а й небезпечною: протягом її розгляду суддю супроводжувала державна охорона, а вирок представник Феміди писав місяць. Колеги оцінюють цю справу як неабиякий прояв мужності, характеру та високої професійності.

ІННА ПЛАХТІЙ
суддя Луцького міськрайонного суду

Інну Плахтій відносять до когорти молодих суддів нової формації, тим не менше – з надзвичайно високим професійним та інтелектуальним рівнем. За нею – репутація родини, зокрема, її батька, легендарного судді Бориса Плахтія.

Тому можна стверджувати, що Інна Борисівна – з юриспруденцією від народження. Іще будучи студенткою юридичного факультету Волинського державного університету, паралельно працювала секретарем судових засідань.

Після навчання була консультантом, керівником апарату, помічником голови суду, і зрештою у 2009 році стала суддею міськрайонного суду. Швидко показавши високий рівень знань і кваліфікації, стала членом Ради суддів України та викладачем Національної школи суддів України.

Адвокати відзначають Інну Плахтій за ефективну тактику ведення справ, при якій справи завжди розглядаються не лише якісно, а й швидко.

ОЛЕГ КЛОК
суддя Апеляційного суду Волинської області

Трудову діяльність Олег Клок розпочинав на посаді юрисконсульта «Модерн-експо», та основну кар’єру зробив в прокуратурі.

Працюючи прокурором, завоював хорошу репутацію. Мабуть саме висока кваліфікація в кримінальному праві та процесі, отримана під час цієї роботи, дозволила швидко зробити успішну кар’єру і в суді.

У 2004-2007 роках Олег Клок працював помічником заступника голови Апеляційного суду. Затим у 2007 -2012 роках – суддею міськрайонного суду, а з жовтня 2012 року – суддею Апеляційного суду, секретарем судової палати із розгляду кримінальних справ.


ВІКТОР СТРІЛЬЧУК
суддя Апеляційного суду Волинської області

Віктора Стрільчука називають суддею старої гвардії та загартування, про що говорить не лише його багатолітній досвід, а й нетипова скромність у побуті й зовнішньому вигляді.

Народним суддею Луцького міського суду Віктор Андрійович почав працювати у 1992 році, а до цього мав два роки роботи у прокуратурі і ще два з половиною роки – служби служби у військовій прокуратурі.

До речі, перед тим, як «зв’язатися» із юриспруденцією і закінчити навчання у Харківському юридичному інституті, Стрільчук мав доволі строкату кар’єру: встиг попрацювати і столяром меблевого цеху, і оператором лісгоспу.

За роки роботи в суді за Віктором Стрільчуком закріпилася репутація надзвичайно принципового представника Феміди. Користуючись повагою серед колег, до нього нерідко звертаються за порадою у найскладніших справах.

За цим суддею – немало несподіваних рішень, та кожне із них – завжди детально і чітко мотивоване, тому серед волинських правозахисників, мабуть, немає жодного, хто засумнівався б у кваліфікації чи неупередженості цього судді.

СВІТЛАНА ФІЛАТОВА
заступник голови Господарського суду Волинської області


Заступником голови господарського суду Світлана Філатова працює із 2012 року, а загалом роботі в арбітражно-судовій системі присвятила понад тридцять років життя.

До Луцька доля закинула Світлану Тимофіївну аж із далекої Камчатки, де вона народилася і після закінчення Всесоюзного юридичного інституту у Москві десять років працювала арбітром, розбираючи господарські спори.

У 1986 році перебралася на Волинь, працюючи юрисконсультом. У 1999 році стала суддею арбітражного суду Волинської області, який у 2001 році «переформатували» у господарський.

Світлану Філатову називають вольовою суддею із суворим характером. А ще – дисциплінованою, вихованою і тактовною. Під час її засідань – завжди жорстка дисципліна, а сама суддя із непідробним інтересом вислуховує сторони.

Про те, що жінка надзвичайно любить свою професію свідчить і той факт, що вона щоразу щиро засмучується, коли замість аргументів, фактів і доводів у хід йдуть різні адвокатські «виверти». Про Світлану Філатову кажуть, що вона – одна з небагатьох суддів, які приймають рішення у нарадчій кімнаті.

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Ковтуненко???
Відповісти
А без під...стьобу?
Відповісти
я вам за квятковського якого поставив замість себе бандюган остапук вітя таке можу розказати та довести фактами що волосся дибом стане.единий його плюс що гарно провів для телебачення циганську справу у 2007му. а революция гідності робилася заради такіх як ковтуненко.едине що хочу побажати вам шановні будьте чесними.відкажітся від тих почестей які ви здобули після горбачовского перевороту та наступних. наразі ви топчетесь по долях дітей якіх переізжають мигасі а завтра бог по ваших дітях пролідется
Відповісти
Шановний, ви пустослівні дурниці пишете. Маєте якісь докази чи факти - надайте їх журналістам - вони їх вивчать. Інформація у цій статті 100% відповідає дійсності. А тролі, такі як Ви, - лише можуть у коментарях брикатися. Свої влова підтверджувати треба. Хоча що я розповідаю людині, якій, скоріше за все, і назватися гідності та сміливості не вистачить.
Відповісти
Для "це що жарт". Достовірно фактами підтверджено, що Михайло Семенович Квятковський 2 -чі: у 2014 і 2015 роках ставав головою суду завдяки таємному голосуванню своїх колег, а не завдяки нібито будь - яким іншим обставинам. Вся опублікована інформація щодо нього відповідає дійсності на 100%. А писало коментар дійсно "жарт" і непорозуміння. Аж згадувати гидко. Назвіть себе "жарт"!. Що ж ти ховаєшся?
Відповісти
Квятковський??? На тлі останніх подій/коментарі по справі мігаса/ не вірю!
Відповісти
Цікаво читати дивні статті, особливо щодо таких людей як Квятковський та Клок
Відповісти
По секрету "здам", що гидоту всяку пише суддя Ковтуненко В.В., якого Квятковський М.С. систематично на зборах суддів ставить на місце.
Відповісти
Хто з них пяний їздить та порушує ПДР ?
Відповісти
Тут такого нема.
Відповісти
Ніякий я не ковтуненко. Мамой клянусь. Ну смішно особливо про "таємно обраного квятковського".
Відповісти
Ви звичайний пустослів і інтернетний троль:) а з вами в коментарях краще діла не мати! Квятковському "Респект"!
Відповісти
"колего" ну не троль я. В мене в голові не вкладається що після коментарів по справі мігаса у квятковського є професійні принципи.
Відповісти
Яке відношення Квятковський має до справи Мігаса? читайте більше і розвивайтесь, а то рівень розвитку такий як у 4 річної дитини, яка вірить у все що їй скажуть.
Відповісти
незнаю хто писав цю статтю і як вона готувалась но на 100 % згідний з автором щодо суддів.Єдине що якби був більший список то можна булоб включити Філюк Теятна та Валюха
Відповісти
Да здравсвует Квятковский самый справедливый судья в мире. Хахаха я рука кремля. Так здається влада називає інакомислячих.
Відповісти
Адвокат ви ще забули вписати ясельського. Тоді було б смішніше.
Відповісти
Мені ще подобається пані Інна Якушева - Суддя (саме так, з великої букви) господарського суду Волинської області. Поважаю її за фаховість та чіткість.
Відповісти
Квятковський М.С. Суддя з великої букви. Знаю це, відчув на власному досвіді. Людина з принципами, з характером, власною думкою, справжній чоловік. Дякую йому, якби не він, моя доля могла б скластися інакше.
Відповісти
Квятковський самий трусливий голова суду. Лиже і адвокатам і прокурорам. Він "не цурається «передумати», якщо того потребують докази", але треба замінити слово "докази" на слово "гроші".
Відповісти
Дужн влучно-5 балів.
Відповісти
А ще забули про лівандовську (з малої букви)!
Відповісти
Інна Борисівна, обов'язково балотуйтесь на виборах голови суду у 2017 році. Не дайте шансу цій теперішній амебі ще один строк займати посаду голови суду, якій він повністю не відповідає.
Відповісти
Поки сдді будуть під крило порошенка нічого не зміниться. Але боротися треба.
Відповісти
Люда, не гарна стаття вийшла. А коментарі то взагалі щось. Не треба так було писати.
Відповісти
То представте тих адвокатів з якими спілкувалися. Бо інакше виглядає як підлабузництво. Припускаю, що адвокати до підготовки цієї статті зовсім не причетні.
Відповісти
Шановні,Христос всім не догодив,незважаючи на його дива та проповіді.Так само і судді: всім не вгодять,хтось буде невдоволений. Написано в Біблії - не суди і судимий не будеш!Судді ,як люди ,взяли добровільно на себе колосальну відповідальність розбирати людські спори- давайте будемо їх поважати за це. Я,як адвокат,поважаю всіх суддів нашого краю
Відповісти
За що поважати? Можливо за справу збитої насмерть 35-річної жінки - матері 2-х дітей. Яку замяв один з "найпринциповіших", і бухого водія Володимира Боровика покарали умовним відбуттям терміну...Побійтесь Бога! Він добрий, але все бачить...
Відповісти
Колегія суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду Верховного Суду у складі суддів і Стрільчук В.А., Ігнатенко В.М. і Жданової В.С. виносять неправосудні рішення, порушують присягу судді, вчиняють підроблення, отримують хабарі, саботують роботу судових органів, шкодячи інтересам людей і держави https://proisvol.info/2019/08/27/perevertni-vsu-zhdanova-v-s-ignatenko-v-m-strilchuk-v-a/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні