--> Волинським «шишкам» з поліції пороздавали статуси учасників бойових дій | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинським «шишкам» з поліції пороздавали статуси учасників бойових дій

3
3
Волинським «шишкам» з поліції пороздавали статуси учасників бойових дій
Керівництво волинської поліції за кілька днів перебування на сході - отримало низку статусів учасника бойових дій.

Статус УБД – тема не нова, але надто хвилююча для нашого суспільства. Цей статус передбачає низку пільг для учасників бойових дій. Зокрема стаття 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» перелічує набір пільг, якими може скористатись отримувач статусу. Про це повідомляє "Четверта влада".

Ці законодавчі норми передбачають не лише звичні пільги у медичному обслуговуванні та оплаті комунальних послуг. Серед них є і першочергове забезпечення житловою площею, отримання земельних ділянок, дострокова пенсія та багато інших преференцій.

Мабуть саме тому охочих отримати таке посвідчення значно більше ніж справжніх воїнів. До прикладу такі статуси отримало керівництво Українського бюро Інтерполу.

Не відстали від цих героїв і волинські силовики. На цьому наголошував відомий волинський волонтер та учасник війни на Донбасі Олексій Кушнєр під час переатестації поліції:


У запитах до Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції ми перерахували понад півсотні прізвищ волинських владців, правоохоронців, військових та інших осіб, які, теоретично, могли би претендувати на отримання такого статусу.

Із цієї когорти відомих прізвищ статус УБД отримали лише волинські очільники поліції. Посвідчення учасників бойових дій нинішні поліцейські отримали у 2015 році:

Шпига Петро Петрович – 14.08.2015 р.

Петрушин Анатолій Степанович – 24.07.2015 р.

Балицький Олександр Іванович – 22.05.2015 р.

Шумик Анатолій Степанович – 25.06.2015 р.

Поліщук Олександр Юрійович – 31.07.2015 р.

Як довго воювали на Сході очільники волинської поліції? Відповідь на запит не здивувала – перебування у зоні воєнних дій не перевищувала місяця або й двох тижнів (посади вказані на час перебування в зоні АТО):


Копії наказів, якими відряджали туди посадовців, не надали. Кажуть, що ці накази видавались під грифом «для службового користування».

Також у поліції повідомили і про терміни перебування в зоні АТО інших відомих працівників. До прикладу колишній очільник ДАІ Віктор Главічка теж перебував на Сході не більше місяця і отримав статус 25.06.2015 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мусора завжди були і є СУКАМИ
Відповісти
Злочинна діяльність міліції привела до війни на сході та окупації Крима. Тому менти незаслуговують статус УБД, принаймі керівний склад та середня ланка.
Відповісти
Лепи предъявы тем кто им эти ксивы выдал. Этих уродов на вилы!!! Тогда будет эффект. Вас с передовой не слышно!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні