Державний заказник на Волині незаконно здали в оренду

0
-6
Державний заказник на Волині незаконно здали в оренду
Прокуратура довела, що чимало ділянок природно-заповідного фонду на Волині були віддані в користування незаконно.

Про це стало відомо під час брифінгу заступника прокурора області Ярослава Голинського, 14 грудня, - пише інформаційне агентство Волинські новини.

Так, суд задовольнив позовні вимоги прокурора та визнав незаконними і скасував розпорядження голови Турійської РДА, протокол земельних торгів, визнав недійсним договір оренди земельної ділянки водного фонду, розташованої у межах природно-заповідного фонду. Ділянку, площею 20 га на території заказника місцевого значення «Озерянський» повернули державі.

Окрім того, цьогоріч суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури області на рішення суду першої інстанції від 23.12.2015 року та зобов’язав одне підприємство на території Іваничівського району звільнити самовільно зайняту земельну ділянку природно-заповідного фонду, площею 4 га, вартістю 230 тисяч гривень.

Ця ділянка знаходиться на території Павлівського лісництва ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» та входить до території державного природно-заповідного фонду заказника «Павлівський». На даний час там зносять незаконні споруди.

Завдяки представницьким заходам Володимир-Волинська місцева прокуратура припинила незаконне використання земельної ділянки водного фонду (водний об’єкт) площею 4,3 га та вартістю 577 тисяч гривень. Ще у 2003 році між Іваничівською РДА та одним громадянином з порушенням порядку укладено договір оренди земельної ділянки водного фонду, що належав територіальній громаді селища. Договір зі спливом 13 років так і залишився не зареєстрованим у відповідних органах влади. При цьому, орендар використовував цю ділянку протягом цього часу.

Тож у листопаді цього року, за позовом прокурора, постановлено судове рішення, яким зобов’язано розірвати незаконну угоду, повернути безпідставно набуту ділянку водного фонду громаді селища Іваничі.

Окрім того, 11 листопада цього року задоволено позов першого заступника керівника Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації, Садівської сільської ради до громадянина про стягнення заборгованості, повернення земельної ділянки водного фонду площею 29,6 га та водного об’єкту – ставка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні