--> У Волинській дитячій лікарні поліція опечатала два приміщення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Волинській дитячій лікарні поліція опечатала два приміщення

0
4
У Волинській дитячій лікарні поліція опечатала два приміщення
У Луцьку в приміщенні обласної дитячої лікарні опечатали два магазини площею 100 метрів квадратних, які їй належать й необхідні наразі для медичних цілей.

Це зробили під наглядом міліціонерів після опису товарів. Бізнесмени невдоволені такими діями, готуються до позову та кваліфікують такі дії як кримінальне правопорушення, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Приміщення опечатали сьогодні, 14-го грудня.

Зі слів начальника відділу з питань управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст облради та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослави Якимчук, саме цього дня вступає в силу рішення суду, яке дає дозвіл на їхні дії.

Зауважимо, в одному магазині продавали продукти харчування, в іншому - дитячі іграшки. Площа - 77 і 17,5 метрів квадратних відповідно. Як пояснююь члени спеціальної комісії, ці площі необхідні для того, аби зробити в лікарні стоматологічні кабінети для дітей та відкрити комунальну аптеку, яка діятиме цілодобово.

«Приміщення орендують Світлана Поліщук, Світлана Іліщук, які є працівниками дитячого територіального медичного об'єднання. З ними ми мали по цій справі судові процеси, зокрема в Київському господарському суді й апеляційному. Ці ми справи виграли. Сьогодні це рішення набрало чинності. Відповідно, договір про оренду розірваний. Попри це, орендарі відмовлялися звільняти приміщення, не зверталися з приводу продовження оренди.

На місце викликали наряд поліції, дільничного. Підприємці відмовилися прийти, хоча був їхній представник, юрист», - коментує ситуацію Якимчук.

Водночас представник підприємців, юрист Ігор Олейник переконаний, що такі дії комісії протиправні.

«Жодного документу про те, що створена якась комісія, про те, що сьогодні будуть опечатувати приміщення, ми не маємо, й не знали про це. На ці всі дії немає рішення суду чи інших юридичних підстав. Вони зайшли у чуже приміщення, а це - перешкоджання підприємницької діяльності, за що передбачена кримінальна відповідальність. Тому ми викликали правоохоронців, щоб вони зафіксували цей факт й відкрили кримінальне провадження. Окрім того, зараз ще тривають судові спори», - говорить Олейник.

Щодо завчасного попередження, то представник облради Мирослава Якимчук запевняє, що попередили підприємців про розірвання договору ще в червні.

«Орендарі були попереджені про розірвання договору належним чином - за 30 днів. Зокрема, вони знали про це ще в червні, але продовжували й до сьогодні використовувати приміщення. Тому й створили спеціальну комісію з працівників адміністрації дитячого територіального об'єднання, працівників обласної ради, аби описати наявне в приміщенні майно та опечатати його», - наголошує посадовець.

Наразі магазини закриті та опечатані, працівники відпущені по домівках. Втім, представник бізнесменів вважає, що підприємці мають всі підстави відкрити магазини й готові зробити це вже завтра.
Теги: лікарня
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні