Декомунізація в Луцьку: 11 вулиць перейменують

1
1
Декомунізація в Луцьку: 11 вулиць перейменують
На засіданні комісії з питань впорядкування назв вулиць міста затвердили назви для 11 вулиць, які підпадають під декомунізацію.

Питання щодо 8 розглянуть додатково, - повідомляє Волинь Post.

Представник Інституту національної пам’яті Леся Бондарук розповіла, що над новими назвами для вулиць працювала група фахівців. Тож, у Луцьку 19 вулицям запропонували нові назви, які вони напрацювали. Проте депутати затвердили не всі запропоновані назви.

Підтримали пропозиції перейменування вулиці Боженка у Магістральну, вулицю Говорова – у Павла Чубинського, сусідню вулицю Нікішева – у вулицю Михайла Вербицького. Провулок та вулицю Красовського хочуть замінити на вулицю відомої упівки, яка очолювала групу «Північ» Галини Кохановської.

Окрім того, депутати підтримали пропозиції замінити назву вулиці Макаренка на Долинну, а Революційну – на Акацієву. Схвально також оцінили перспективу перейменування вулиці Шевцової на Староброварну.

Провулок Червоноармійський хочуть перейменувати на Черешневий, Воїнів Інтернаціоналістів на Воїнів-афганців, Гастело – на Люблінську, Ватутіна – на Ліщинову.

Натомість відклали обговорення можливості перейменування Федорова на Святого Миколая, Папаніні – на Арсена Річинського, Панфілова – на Анатолія Пашкевича та Островського – на Олександра Байдукова.

На думку членів комісії, ці варіанти ще потребують додаткових обговорень. Щодо Молодогвардійської, яку пропонували перейменувати на Крайню, то члени комісії обговорять варіанти перейменування з мешканцями, аби почути їхні варіанти – мовляв, когось може ображати назва «Крайня».

Виникали дебати і щодо інших питань. Зокрема, хвилювало членів комісії, чи достатньо велика вулиця «дісталася» таким визначним діячам, як, скажімо, Чубинський. Окрім того, мали зауваги й до перейменування на іменні вулиці, а депутат Павло Данильчук запропонував зібратися та затвердити список діячів, чиї імена будуть присвоювати вулицям.

Тож, зрештою члени комісії підтримали названі зміни. У подальшому їх розглянуть на сесії міськради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Юлія Вусенко, Майя Шостак, Аркадій Соломатін, Тарас Шляхтич, Наталія Бунда, Микола Федік, Павло Данильчук, Євген Ткачук, Петро Тронев ..,собак , котів , мишей ловіть перейменовуйте ....а не вулиці.. Влада поміняється знову будуть перейменовувати .. Народ повний репост по цих горе патріотів-перейміновувачів на всіх сайтах.......
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні