Вчені радять психам заводити домашніх улюбленців

0
3
Вчені радять психам заводити домашніх улюбленців
Вони відволікають від симптомів захворювання і негативних переживань, наприклад, голосів, які чують хворі, або суїцидальних думок.

В опитуванні, проведеному вченими з Університету Манчестера, взяли участь 54 добровольці старше 18 років, що страждали від важких психічних захворювань.

Фахівці з'ясували: домашні тварини займали особливе місце в колі спілкування 60% учасників, розповідає Мeddaily.ru з посиланням на The Hindustan Times.

Вихованці надавали добровольцям абсолютну підтримку, яку ті не могли отримати від родичів і знайомих.

Крім того, домашні тварини грали важливу роль під час загострення.

Вони відволікали учасників від симптомів захворювання і негативних переживань, наприклад, голосів, які чули добровольці, або суїцидальних думок.

Дослідники кажуть, що спілкування з домашніми тваринами слід включити в комплекс лікувальних заходів для таких пацієнтів. Адже, судячи з усього, вихованці здатні заспокоїти людей з психічними розладами та надати їм необхідну підтримку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні