Польські прикордонники почали штрафувати за українську символіку на авто

1
0
Польські прикордонники почали штрафувати за українську символіку на авто
Подружжя українців, яке зараз мешкає у Франції, оштрафували за тризуб на машині.

Інцидент трапився на прикордонному пропускному пункті Смільниця-Кросцєнко, - пише Високий замок.

Вихідці із карпатського Добромиля Світлана і Василь Проники, хоча і живуть у Бордо, про Батьківщину не забувають, часто навідуються у рідні краї, де живуть їхні діти (для них і заробляють у чужині копійку!). Про Україну-неньку нагадує їм і наклейка із золотим тризубом, яку прилаштували на багажнику свого автомобіля (купили і зареєстрували його у Франції). Якраз навколо нашого державного герба і сталася неприємна подія під час перетину кордону з Польщею, через яку Проники їхали у Бордо.

"Польський "страж гранічний", глянувши на наше авто, відразу заметушився, – згадує пані Світлана. – Сказав чоловікові за кермом, що у нас не все гаразд з машиною. Подумала собі: що раптом сталося? А він вказав на тризуб на багажнику. Мовляв, у Польщі закон це забороняє. Чоловік здивувався, адже тризуб не створює аварійної ситуації, нікому не заважає. Тоді прикордонник приніс книжечку із польським законом про дорожній рух, зачитав пункт, який не дозволяє розміщення на транспортному засобі знаків, які належать іншій державі, а не тій, в якій машину було зареєстровано. "Страж гранічний" каже до нас: або ви знімаєте тризуб, або я виписую штраф! Повторив це кілька разів. Наші пояснення, що їдемо транзитом, на нього не вплинули. Відповів: "Ви зараз на території Польщі, а у нас свій закон".

Подружжя Проників знімати тризуб відмовилося — тож змушене було сплатити 100 злотих штрафу.

"Не шкода! Йшлося про принцип. Ми з чоловіком сприйняли вимогу зняти державний герб як зневагу. Вирішили заплатити штраф, але не знімати нашу святиню", - прокоментувала Світлана.

У прес-службі коменданта Бещадського відділу прикордонної служби Польщі пообіцяли кореспонденту "Високого Замку" вивчити цей інцидент.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повага цим Людям!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні