--> Суд не випустив з СІЗО підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Суд не випустив з СІЗО підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної

0
-1
Суд не випустив з СІЗО підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної
Суд розглянув клопотання адвоката підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної Назара Статочнюка про зміну запобіжного заходу, але не задовольнив його.

з тримання під вартою на домашній арешт, однак вирішив, що робити цього не варто – занадто великі ризики.

Розгляд справи відбувся у Луцькому міськрайонному суді 7 грудня, а 8 грудня суддя оголосив своє рішення.

Захисник підозрюваного Назара Статочнюка Віктор Шостак подав клопотання, в якому просить змінити міру запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт.

З його слів, підстав для тримання юнака під вартою немає, мовляв досудове слідство майже завершене і Назар Статочнюк не має намірів сховатись від слідства, зокрема він вже бував закордоном, однак повернувся в Україну.

Також адвокат наголосив на тому, що хлопець має постійне місце проживання, разом з ним мешкають мати, вітчим та дідусь з бабусею, він не є суспільно небезпечним.

«Перебування у слідчому ізоляторі – невиправдане втручання у життя дитини», - наголосив Віктор Шостак та попросив випустити Назара з-під варти, натомість змінити міру запобіжного заходу на домашній арешт.

Підозрюваний також запевнив, що погоджується на домашній арешт, зокрема він сказав, що може носити браслет, який відстежуватиме його місце перебування. Також Назар підкреслив, що за час перебування в СІЗО вже вдруге захворів. Зауважимо, що юнак перебуває під вартою з 19 серпня.

Натомість слідчий зауважив, що клопотання адвоката – необґрунтоване та безпідставне, а обраний запобіжний захід потрібно продовжити і надалі.

Прокурор додав, що такі дії захисника – це спроба затягнути слідство, мовляв 9 листопада в суді потрібно розглянути інше клопотання про продовження терміну тримання під вартою.

Правоохоронець зазначив, що наразі слідство працює над тим, аби оголосити підозру й іншому фігуранту справи, Максиму Терлецькому, який зараз перебуває у Словенії.

Зрештою, суд прийняв рішення залишити Назара Статочнюка у слідчому ізоляторі, мовляв занадто великі ризики перешкодити слідству, якщо юнак вийде на волю.

Нагадаємо, 1 серпня у Нововолинську зникла 16-річна дівчина Катерина Литкіна. Згодом батько дівчини знайшов її тіло на териконі шахти.
У вбивстві Катерини підозрюють 16-річного Назара Статочнюка, який є двоюрідним братом колишнього хлопця загиблої. Зауважимо, Максим Терлецький невдовзі після смерті дівчини виїхав закордон.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні