--> «Жодне село ще не пропонувало оплатити навчання дітей у луцьких садках», - віце-мер | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Жодне село ще не пропонувало оплатити навчання дітей у луцьких садках», - віце-мер

8
3
«Жодне село ще не пропонувало оплатити навчання дітей у луцьких садках», - віце-мер
Перший заступник луцького мера вважає, що очільники прилеглих до міста сіл свого часу не переймались будівництвом садочків, а тепер рятують ситуацію за рахунок луцьких закладів.

В інтерв’ю «Волинь24» Тарас Яковлев пояснив, чому місто більше не може платити за сільських дітей у луцьких ДНЗ.

«Питання садочків рано чи пізно ми повинні були піднімати. Я взагалі дивуюсь, чому раніше місто так ставилось до цієї проблеми, адже наразі більше тисячі луцьких дітей не мають можливості ходити в міські садочки – просто не вистачає місць. Для кращого розуміння, тисяча місць – це чотири нормальні великі дитсадки, будівництво одного з яких коштує приблизно 20-30 мільйонів гривень», - наголосив посадовець.

Зі слів чиновника, наразі в луцьких садочках навчається близько 800 дітей. В той же час деякі сільські голови не переймаються будівництвом дошкільних навчальних закладів, мовляв все-одно дітвора поїде до Луцька.

«Ми просто запропонували навести лад в цьому питанні і висловили готовність до діалогу. По-перше, ми запропонували порахувати скільки луцьких дітей в селах, а сільських – у Луцьку, і провести взаєморозрахунок. Звісно, Луцьк готовий заплатити за навчання своїх дітей у сільських закладах», - каже «зам» мера.

«Утримання однієї дитини у луцькому садочку коштує 13 тисяч на рік і помноживши цю цифру на 800 дітей, ми могли б отримати нормальні кошти. Але поки жодне село не запропонувало компенсувати вартість навчання їхніх дітей у міських закладах. Якщо громади стверджують, що вони самодостатні, давайте перейдемо до реальних дій. Це ні в якому разі не погроза і не ультиматум», - додав він.

З його слів, єдине село, яке вирішило проблему з нестачею дошкільних навчальних закладів, це Боратин. Там сільський голова збудував школу і два садочки за рахунок продажу землі під комерцію. В той же час інші очільники сіл «землю пороздавали безкоштовно».

Водночас Тарас Яковлев розповів, що домовився про зустріч з головою Луцької районної ради та сільськими головами, аби ще раз обговорити це питання і врешті знайти спільну мову.

Читати повністю інтерв’ю з першим заступником луцького мера.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Деякі директори шкіл роблять бізнес на селюках. Школи 21,4,9...
Відповісти
Є проблеми у Львові то будуть і в Луцьку з сміттєвивозом, якщо такий реформатор ще трохи порозділяє...це не керівник а піарщик...
Відповісти
"Бідні" селяни з навколишніх сіл на джипах останньої моделі масово везуть своє чадо в дитсадки (школи)
м.Луцька. Мер і вся його свита (теж майже всі "селяни" ) гнівно б"ють себе в груди (так переживають за
міські кошти) і обіцяють зробити всім і вся.... Сміх та й годі....
Відповісти
Цікаво а чому це у Луцьку набудували дитсадків а в навколишніх селах ні - колись давно. А чому села такі бідні і не тільки біля Луцька. Чому. Прийшла пора і усе змінюється - тільки появились гроші в сільських бюджетах щоби хоч якось вирівняти рівень життя міста і села, ні , тут як тут сусіди, їм ще мало тих мільйонів. Містам усі винні. Схаменіться! Сільські діти не впливають на видатки ніяк, тільки на харчування. Це спискова кількість. У групі з 20 дітей 3-4 сільські дитини не вплинуть на видатки. Ми живемо в одній державі.
Відповісти
В першу чергу мають йти у садочки міську дітки. А селюки,коли місце.А то в нас в Луцьку тисячі полішуків понаперлось,познімали квартири і такі стали міські,що далі нікуди. У них більше прав ніж ми і наші діти виросли в Луцьку.Наглість-це їх права.У мене також були проблеми з влаштуванням дитини у садок.Але я поставила питання нема місця,а сільських скільки у нашому садочку,ото хай заберуть і моїй дитині буде місце.Я не повезу своє дитя на Полісся.Хай приписуються,як було колись.Якщо не прописаний в Луцьку,дитину здати в садок не маєш права.Давно пора навести порядок.
Відповісти
А Луцьк - то не Полісся?)) Не ті ж "полішуки"? А у людей які знімають квартиру діти не мають права на освіту, дикі мають бігати бо "твоїй дитині треба місце". Смішно читати таких надутих НЕселюків.
Відповісти
Поверніть садочки , які були віддані для інших потреб і вистачить всім діткам місця. Люди з села працюють переважно у Луцьку і всі податки їхні ідуть в міський бюджет, а не в район.
Відповісти
Чому робите ворожнечу між містом і селом??? А податки наші куди ідуть? В МІСЬКУ КАЗНУ. Знайдіть альтернативу взаємозаліку,тоді ви ще і селу боргуватимете... А золочівський мер пан Романюк , огородив себе безграмотними замами, що з математикою не дружать, тільки розбратом займаються. В снах вони тільки і бачать ЗЕМЛЮ в пригородніх селах і складають плани ,як видурити її в селян ,то децентралізацією,то співпрацею...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні