«Луцькводоконал» хоче взяти кредит на три мільйони гривень

0
-1
«Луцькводоконал» хоче взяти кредит на три мільйони гривень
КП «Луцькводоконал» через складне фінансове становище хоче взяти в кредит три мільйони.

Про це йшлося вчора, 28 листопада, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, - повідомляє Волинь info.

Як розповів, заступник директора з маркетингу та управління інвестиційною діяльністю КП «Луцькводоканал» Анатолій Марчук на підприємстві побоюються, що їм не вистачить коштів.

За словами чиновника, зараз на КП «Луцькводоканал» склалась критична ситуація, коли тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення не відповідають фактичній собівартості. Зокрема, станом на 1 жовтня 2016 різниця в тарифах за період 2015-2016 років склала 10125,7 тисяч гривень.

Рівень відшкодування населенням реальної вартості послуг за 9 місяців 2016 з водопостачання склав 93 %, з водовідведення – 91,4%.

Як наслідок – погіршення фінансового стану підприємства, що призводить до нестачі обігових коштів та нарощення збитковості підприємства. Окрім того постійно підвищується ціна на електроенергію, паливно-мастильні матеріали, матеріали та запчастини, послуги сторонніх організацій та розміру мінімальної заробітної плати тощо.

У зв’язку з цим, підприємство просить відкрити кредитну лінію розміром у три мільйони гривень, а під заставу пропонують передати нерухоме майно за адресою вул. Винниченка, 39, а саме: виробничу базу (автогаражі) загальною площею 160,7 м2.

«Укргазбанк» пропонує для «Луцькводоканалу» взяти або овердрафт, або кредитну лінію. Однак на підприємстві вважають, що краще відкрити кредитну лінію, оскільки овердрафт має більшу відсоткову ставку та потрібно швидше погашати заборгованість.

Депутат Констянтин Петрочук же вважає, що навпаки, овердрафт спонукатиме швидше виплачувати.

Комісія все ж таки погодила проект рішення про надання дозволу КП «Луцькводоканал» на відкриття кредитної лінії терміном на один рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні