Ліс, тварини, рідкісні рослини: на Волині відкрили екологічний маршрут

1
9
Ліс, тварини, рідкісні рослини: на Волині відкрили екологічний маршрут
У Звірівському лісництві державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» відкрии екологічний маршрут.

Маршрут можна проходити, або проїхати велосипедом, - повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Маршрут, яким має змогу пройтися кожен, прокладений так, що побачити вдасться не лише ліс у всій його красі та різноманітності, а й звірів, зокрема зубрів, оленів, кабанів, зайців, косуль, борсуків…
Адже екологічна стежка пролягає одночасно і територією, де ведеться мисливське господарство.

Протяжність екологічної стежки – 2 км. Проходить вона через дубові насадження, повз ставок, де є острів із бесідкою. Маршрут також пролягає через загальнозоологічний заказник місцевого значення «Зубр».



Подорожуючи, можна ознайомитися з рідкісними рослинами. Дорогою побачите годівнички, солонці, оглядові вежі. Перепочити зможете, присівши на лавочку, біля кожної з яких лісівники встановили смітник.



Створюючи екологічну стежку, працівники ДП «Ківерцівське ЛГ» також намагалися звернути увагу відвідувачів на проблему, з якою нині через зміни клімату зіштовхнувся світ, – масове всихання хвойних насаджень, пошкоджених шкідниками. Ділянка мертвого лісу, який за умови невчасного прибирання може стати причиною поширення хвороби, нагадують нам, якою всесильною є природна стихія.



Цікавим і повчальним як для дітей, так і для дорослих буде спостереження за життям мурашника, птахами. Підсумком цих спостережень стануть пам’ятки-поради щодо їх охорони і збереження природи, з якими з інформаційних аншлагів до всіх відвідувачів лісу звертаються лісівники. На цій екологічній стежці таких встановлено 24. На них, окрім іншого, – найрізноманітніші цікавинки з історії та життя лісу.



Уся стежка виділена білими вказівними стовпчиками, щоб навіть той, хто у лісі вперше, почувався впевнено.

Тож можна вирушати у маршрут. Єдина перепустка, яка для цього потрібна, – вміння цінувати працю лісівників та любити природу.
Теги: ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як туди дістатися? Можете на мапі показати?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні