Луцьк може купити 30 нових тролейбусів у кредит

1
3
Луцьк може купити 30 нових тролейбусів у кредит
Кабінет Міністрів 11 листопада підписав угоду з Європейським інвестиційним банком, згідно з якою між дев'ятьма українськими містами, зокрема і Луцьком, розділять 200 мільйонів євро кредиту на розвиток муніципального транспорту.

Про те, скільки з цієї суми отримає Луцьк, на яких умовах і яким чином ці кошти планують витратити, розповів "Конкуренту" заступник міського голови Сергій Григоренко.

Як зауважив заступник мера, Луцьк може отримати 4,9 мільйона євро кредиту на 5 років з відсотковою ставкою 0,5 % річних.

Незважаючи на те, що фінансову угоду підписали, остаточне рішення буде приймати Міністерство інфраструктури й Міністерство фінансів.

"Від нас зараз нічого не залежить, ми всі документи подали", – каже Сергій Григоренко, проте додає, що місто має великі шанси отримати цей кредит.

Тим не менше, кошти зможуть надійти не раніше літа 2017 року.
Сергій Григоренко розповів, яким чином ці кошти планують використати.

"Ми хочемо купити орієнтовно 27-30 нових тролейбусів, частково оновити контактну мережу, оновити частину кабелів, які живлять струмом контактну мережу і оновити частину електричних підстанцій", – розповідає заступник мера.

Закупівля тролейбусів, якщо кошти надійдуть, відбуватиметься через тендер. Тому кількість придбаних транспортних засобів може коливатися.

Збільшення кількості тролейбусів, на думку посадовця, дозволить покращити екологічну ситуацію в місті і відмовитися від кількох приватних перевізників.

"Ми це не приховуємо: є низка маршрутів, де ми вже попередили перевізників, що будемо їх ліквідовувати", – розповів чиновник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так купити, чи взяти в кредит?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні