У Луцьку можуть відкрити Центр вивчення Волинської трагедії

2
-3
У Луцьку можуть відкрити Центр вивчення Волинської трагедії
На базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки може запрацювати робоча група, яка вивчатиме Волинську трагедію.

Звернення до очільників держави з проханням профінансувати справу ухвалили під час всеукраїнської науково-практичної конференції «Українсько-польський конфлікт в роки Другої світової війни у оцінках науковців та громадськості: український дискурс» у п’ятницю, 15 листопада, - повідомляє «ВолиньPost».

Народний депутат Ігор Гузь зауважив, що за останній рік у Польщі було чимало антиукраїнських інцидентів, проте альтернативи встановленню та підтриманню добросусідських відносин немає.

«Волинська трагедія - це уділ істориків, політологів, інших дослідників, але не політиків», - наголосив парламентар.

До дискусій під час конференції долучилися історики Юрій Макар, Володимир Комар, Микола Кучерепа, Юрій Крамар, Леонід Зашкільняк, Богдан Гудь, Володимир Трофимович, Олег Ленартович, Ярослав Шабала, Оксана Каліщук, Сергій Годлевський та інші.

За підсумками заходу учасники прийняли спільне звернення до ВРУ, Кабміну та Президента із проханням забезпечити державне фінансування робочої групи у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки, яка досліджуватиме інформацію про жертв польсько-українського конфлікту 40-х років ХХ століття.

Також у зверненні йдеться про необхідність розробки державної комплексної програми наукових досліджень проблеми українсько-польських взаємин періоду Другої світової війни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
НАРЕШТІ ....ДІЙШЛО , ЩО це хоч зараз конче треба зробити ! ІСТОРИК ІВАН ПУЩУК це вже робить 21 рік --ЦЕ справді ФАНАТ правди у цьому конфлікті . АЛЕ ВІН не має належноі підтримки від багатьох діячів .... ДЛЯ ПОЧАТКУ ПРОМОВЧУ --хто це .
Відповісти
Цим не повинні заматися Політики., типу наших засранців депутатів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні