--> Де на Волині якісно роблять комп’ютерну томографію* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де на Волині якісно роблять комп’ютерну томографію*

4
3
Де на Волині якісно роблять комп’ютерну томографію*
Час не стоїть на місці, медицина швидко розвивається. Так, якщо ще десять років тому при проблемах зі здоров’ям потрібно було пройти безліч різних обстежень, аби знайти причину хвороби, то нині часто можна обійтись одним дослідженням – комп’ютерною томографією.
Що таке комп’ютерна томографія, для чого вона потрібна та як до неї підготуватись розповідає головний лікар ТОВ «Гемо Луцьк» Андрій Кусій.

– Андрію Борисовичу, розкажіть, будь ласка, що таке комп’ютерна томографія і які її можливості?

– Комп'ютерна томографія (КТ) – це метод рентгенівського дослідження, при якому під час сканування пучок рентгенівських променів проходить через тонкий шар тканин людського організму в різних напрямках. Вловлюють пучок спеціальні детектори, які обробляють отримані дані і виносять результат на систему комп’ютерних станцій у форматі зображення досліджуваної ділянки. Тобто, на екранах з’являється зображення досліджуваних органів.
З появою спірального томографа обстеження удосконалилось – з’явилась можливість моделювання у форматах 3D та 4D. При отриманні таких високоякісних зображень лікар-рентгенолог чітко бачить зміни в обстежуваному органі, що допомагає йому встановити розвиток та поширення патологічного процесу.

– Що діагностує КТ?

– За допомогою КТ можна обстежити будь-який орган чи систему організму. Томографія дає можливість діагностувати захворювання на ранніх стадіях, виявити пухлину невеликих розмірів або встановити поширеність процесу. Наприклад, при КТ головного мозку та черепа діагностується розвиток пухлин, поширеність ділянок ішемічного або геморагічного ураження, зміни в кровоносних судинах, переломи.
Дослідження органів грудної клітки призначають для уточнення діагнозу, якщо рентгенографія виявила зміни у легенях. Черевна порожнина і органи тазу досліджуються після первинно встановленого ультразвуковим дослідженням розвитку патологічних змін в печінці, жовчовивідних шляхах, підшлунковій залозі, нирках та сечовидільній системі. А також при травмах живота, підозрі на пухлинний процес паренхіматозних органів, для прийняття рішень щодо оперативного втручання або призначення комбінованих методів лікування.
КТ опорно-рухового апарату, всіх відділів хребта, кісток тазу допомагає виявити травматичні ураження, різного роду переломи та посттравматичні наслідки, розвиток дегенеративно-дистрофічних змін. Прекрасно діагностуються протрузії, грижі міжхребцевих дисків, ділянки звуження спинномозкового каналу, вторинні ураження кісткової системи.

– Як проходить обстеження та чого очікувати під час та після нього?

– Дослідження проводиться в лежачому положенні на спині, деякі дослідження можливі на животі, в окремих випадках – на боці. Під час дослідження пацієнт не повинен рухатись. Сканування триває 2 - 5 хвилин і, як правило, не викликає дискомфорту. Під час обстеження лікар може попросити затримати дихання або ж вдихнути.
Для проведення КТ з контрастним підсиленням внутрішньовенно вводиться контрастна речовина. Перед дослідженням важливо повідомити лікарів про алергію на знеболюючі препарати (новокаїн, лідокаїн), захворювання щитовидної залози (гіпертиреоз), прийом йодовмісних препаратів, про хронічні захворювання нирок, цукровий діабет. Під час введення контрасту деякі пацієнти відчувають тепло і це нормально.
Після обстеження для швидшого виведення контрасту потрібно пити більше рідини.

– Як підготуватись до КТ органів черевної порожнини з контрастуванням?

– КТ черевної порожнини проводиться на голодний шлунок, тому що активна перистальтика кишечника після прийому їжі може створювати артефакти на знімках. За дві доби до обстеження слід виключити з раціону деякі продукти, зокрема капусту, яблука, бобові, молочні продукти, здобу, чорний хліб, газовані напої і квас. Ці продукти сприяють утворенню газів в кишечнику, що ускладнює візуалізацію.
Важливо напередодні дослідження очистити кишківник, бажано звичайними очисними клізмами або з допомогою препаратів типу «Фортранс». Перед вживанням слід ознайомитись з інструкцією та проконсультуватися з лікарем.
За годину до обстеження необхідно випити дрібними порціями близько півтора літра негазованої води.
Але, наголошу, підготовка до обстежень у будь-якому випадку здійснюється тільки при попередній консультації з лікарем.
Для комп’ютерної томографії легень, носа та приносових пазух, головного мозку, хребта спеціальної підготовки не потрібно.

– Чому варто робити комп’ютерну томографію саме у вас?

– Наша перевага в тому, що у вартість обстеження входить ціна контрасту – жодному пацієнту непотрібно йти в аптеку і купляти препарат, витрачати на це час та додаткові кошти.
Після дослідження пацієнт отримує заключення з детальним описом проблеми, плівку з відображенням основних патологічних процесів, диск із даними повного сканування у цифровому форматі.

– Яка вартість обстежень?

– Вартість послуги коливається від 550 до 2600 гривень, для дітей максимальна вартість – 1700 гривень.
Пацієнт отримує результат обстеження в середньому за 2,5 - 3 години.
Спільно з благодійним фондом «Стопрак» ми також проводимо безкоштовні дослідження соціально незахищеним дітям.

У Луцьку кабінет комп’ютерної томографії працює з понеділка до п’ятниці з 8:30 до 19:00, в суботу – з 9:00 до 13:00. Телефон у Луцьку: (0332) 771-367, 0958570827.

У Нововолинську та Ковелі кабінет працює з понеділка до п’ятниці з 8:30 до 16:00. Телефон у Нововолинську - (03344)4-90-58, у Ковелі – 0955751297.

«Гемо Луцьк» бажає вам, вашим рідним та близьким здоров’я!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вкрай непрофесійні обстеження і дуже дорогі
Відповісти
Читала недавно очень полезную статью о молочных продуктах детям и ее полезности, может кому интересно вот тут: http://milkalliance.com.ua/blog/ru/statya/ot-mesyatsev-i-starshe-kakie-molochnye-produkty-stoit-davat-malenkim-detyam
Відповісти
КТ головного мозку в Києві https://medikom.ua/kt-golovnogo-mozga-kiev-obolon/ перевершило мої очікування. Процедура була швидкою та безболісною, а результати отримав надзвичайно швидко. Лікарі були дуже уважними та професійними, пояснили всі деталі. Рекомендую КТ головного мозку в клініці Медіком всім, хто шукає точну діагностику.
Відповісти

Thanks intended for giving this kind of good content.

Вижте и страницата ми

https://wdse.wikiteq.com/wiki/User:ReedDHage3091 SEO услуги

=777?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні