Назвали причини вибуху на волинському ливарному заводі

0
-1
Назвали причини вибуху на волинському ливарному заводі
З’ясували обставини та причини нещасного випадку на ПуАТ «Нововолинський ливарний завод», у результаті якого загинуло двоє осіб, а один отримав травми.

Відповідне рішення винесла комісія зі спеціального розслідування, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо, 18 жовтня 2016 року близько 15 години під час перевірки резервуару на герметичність стиснутим повітрям, стався вибух, внаслідок чого вибуховою хвилею відкинуло працівників і риштування, яке було встановлено поряд.

Комісія зі спеціального розслідування встановила, що ймовірною причиною настання нещасного випадку є звільнення енергії стиснутого повітря в ємкості, що в подальшому призвело до її руйнування – відриву бічної сторони ємкості.

Встановлено, що технічною причиною настання нещасного випадку є відсутність проектної документації на реконструкцію обладнання. Організаційна причина – невиконання посадових обов’язків. Психофізіологічні причини відсутні.

Розглянувши обставини та причини настання нещасного випадку, комісія вважає нещасний випадок відносно начальника будівельно-господарського відділу Нововолинського ливарного заводу, який від отриманих травм помер у лікарні, таким, що пов'язаний з виробництвом.

Відносно двох інших осіб, комісія вважає нещасний випадок таким, що не пов'язаний з виробництвом, оскільки вони не перебували в трудових відносинах з товариством, а виконували роботи за договорами підряду на свій страх і ризик.

Згідно висновку комісії, начальник будівельно-господарського відділу порушив вимоги Правил охорони праці під час ремонту устаткування на підприємствах чорної металургії та вимоги посадової інструкції.

Нагадаємо, на Нововолинському ливарному заводі відлетіло днище ємності для технічних рідин. Двоє людей загинуло.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні