Над Луцьком літають винищувачі з Криму, Прикарпаття і Київщини

0
20
Над Луцьком літають винищувачі з Криму, Прикарпаття і Київщини
До Луцького військового аеродрому прибули вісім легких фронтових винищувачів.

Про це повідомили в Організації Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ".

Так, у вівторок, 22 листопада, з аеродрому в Івано-Франківську на Луцький військовий аеродром прибули вісім легких фронтових винищувачів МиГ-29 зі складу 114-ї (аеродром Івано-Франківськ), 40-ї (аеродром Васильків у Київській області) та 204-ї (виведена з аеродрому Бельбек в Криму на аеродром Кульбакіно (Миколаїв) бригад тактичної авіації.

З цих суден чотири бойові одномісні машини і чотири навчально-бойові двомісні машини модифікації "УБ" (так звані "спарки").

Також військово-транспортний літак Ан-26 зі складу 456-ї бригади транспортної авіації (аеродром Гавришівка (Вінниця)) довіз на Луцький військовий аеродром решту необхідного для польотів обладнання і технічного складу. До слова, Ан-26 відлетів на базу одразу після приземлення крайнього борта.

Як вже повідомляли раніше, зараз на базі 114-ї бригади тактичної авіації (аеродром Івано-Франківськ) триває льотно-методичний збір льотчиків винищувальної авіації зі всієї України, а саме з трьох бригад, на озброєнні яких стоять легкі фронтові винищувачі МиГ-29.

За попередніми даними наші чергові дорогі крилаті гості пробудуть в Луцьку тиждень. За цей час на авіаційному полігоні Повурськ в Ковельському районі екіпажі винищувачів відпрацюють перехоплення повітряних цілей та умовні пуски ракет класу "повітря - повітря" по них, а також відпрацюють практичні бомбометання, пуски некерованих авіаційних ракет і стрільби з авіаційних гармат по наземних цілях.

Зауважимо, що всі борти, які прибули на Луцький військовий аеродром, несли на зовнішніх крилевих підвісках блоки некерованих авіаційних ракет.

Також екіпажі винищувачів вчитимуться працювати з незнайомого аеродрому і вивчатимуть новий для себе район польотів.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
20

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні