Вибори у Княгининку: несподівані імена, «рецидивісти» і гастролери

4
1079
Вибори у Княгининку: несподівані імена, «рецидивісти» і гастролери
11 грудня 2016 року у волинських селах, які пройшли шлях адмінреформи та утворили об’єднані громади, відбудуться вибори депутатів і голів.

Із п’яти таких волинських ОТГ найбільший інтерес загорівся навколо колишніх Маяків – нинішнього Княгининка. Після об’єднання із Рокинівською селищною радою, мова йде про найбільшу волинську громаду із серйозним бюджетом.

Сфера впливу нової ради – дев’ять сіл, що займають 70 квадратних кілометрів поблизу Луцька. Окрім привабливої приміської землі, важливим об’єктом тут є й землі Брища, де розташоване міське сміттєзвалище. Ділянка під полігоном та навколо нього не одне десятиліття є серйозним важелем для переговорів із обласним центром.

Відчуваючи, що оновлені Маяки стануть «ласим шматком», претензії на 26 депутатських місця заявив 131 кандидат. А за місце голови громади буде змагатися п’ять претендентів.

ХТО НА ГОЛОВУ?

Бажання стати головою Княгининівської сільської об’єднаної територіальної громади висловило п’ять претендентів.

Найпершою про намір балотуватися заявила нинішня голова сільради Княгининка Олена Твердохліб (1972 р.н.). Щоправда, сюрпризом стала партія, яка підтримала її кандидатуру: об’єднання «УКРОП». «Я не партійна і вважаю, що люди, які мене обрали, це найкрутіша партія», – зауважувала в інтерв’ю виданню «Волинь24» чиновниця, проте незабаром думку змінила.

Олена Твердохліб – місцева, народилася і проживає в Княгининку, за винятком десяти років, які працювала закордоном. До посади сільського голови жінка була підприємцем, мала свій швейний цех.

Олена Твердохліб рік керує княгининівською громадою. Схоже, сподобалося
Олена Твердохліб рік керує княгининівською громадою. Схоже, сподобалося

Іще один партійний висуванець – Михайло Шелеп (1982 р.н.), керівник виконкому партії «Громадський рух «Народний контроль». На минулих виборах боровся за депутатське місце у Луцькій міській раді, проте безуспішно.

Михайло Шелеп – родом із Львівщини. Вищу освіту приїхав здобувати у Волинському державному університеті, і залишився проживати у Луцьку. Займався громадською діяльністю, зокрема – моніторингом виборчих процесів. Є співзасновником громадського медіа «Громадське. Волинь».

Михайло Шелеп - один із найактивніших громадських діячів Луцька. Мабуть, хоче розширити ''географію''
Михайло Шелеп - один із найактивніших громадських діячів Луцька. Мабуть, хоче розширити ''географію''

Самовисуванець Олександр Ткачук (1960 р.н.) – начальник Державної екологічної інспекції Волинської області. Кандидат – родом із Рожищенського району, тривалий час працював на різних посадах в лісничому господарстві Волині. Наразі проживає у Зміїнці.

Головний еколог Волині Олександр Ткачук теж не проти стати головою об'єднаної громади
Головний еколог Волині Олександр Ткачук теж не проти стати головою об'єднаної громади

Іще один самовисуванець – Сергій Синько (1985 р.н.). У біографії кандидата вказано, що він служив в АТО, а із 2016 року є керівником програми «Армія гідності» у Волинській області. Також працює помічником-консультантом народного депутата від «Самопомочі» Ярослава Маркевича. Проживає у Луцьку.

Серед кандидатів - атовець Сергій Синько
Серед кандидатів - атовець Сергій Синько

Кандидат Віктор Мостика (1975 р.н.) – також самовисуванець і проживає у Луцьку. Більше року працює приватним підприємцем, до цього – був водієм волинської філії товариства «Чернігівське».

Раніше у ЗМІ повідомлялося, що претендувати на посаду голови Княгининка буде і багатолітній керівник цієї громади, а нині – голова Луцької райдержадміністрації Ігор Ярмольський. Проте свою кандидатуру він не подав і в коментарі «Волинь24» запевнив, що і не збирався балотуватися.

7 ПАРТІЙ, 59 КАНДИДАТІВ

Кандидатів у депутати Княгининівської ОТГ висунуло сім партій. Найбільшу «гвардію» делегував «УКРОП». Вони зібрали «повний» комплект кандидатів – 26, тобто – по кандидату на кожен із існуючих тут округів.

Серед них – лише один є діючим депутатом Княгининівської сільради – Володимир Сидун. Цікаво, що цей кандидат від «УКРОПу» працює землевпорядником однієї із фірм групи «Континіум» – ТОВ «Вест Ойл Груп».

Також від цієї політичної сили балотується колишній депутат Луцької міської ради від «Батьківщини» Тарас Бас. Крім того, у списку кандидатів зазначений Олександр Волинець, ймовірно, син луцького депутата-укропівця.

По вісім кандидатів висунула «Батьківщина» і «Свобода». Серед них у «Батьківщини» – три діючі княгининівські депутати, зокрема, Світлана Школа, Анатолій Максимюк та Надія Камець.

Шість кандидатів запропонувала «Радикальна партія» та «Аграрна партія України». У списку аграріїв – діючий депутат Рокинівської селищної ради Володимир Гладич.

Серед чотирьох кандидатів «Народного контролю» – також є депутат, щоправда, Княгининської ради – Юрій Струк.

«Народний рух України» запропонував одного кандидата – свого багаторічного активіста Тимофія Янка.



НА ДРУГЕ КОЛО

Серед самовисуванців «рецидивістами» місцевого самоврядування вирішили стати 12 діючих депутатів Княгининівської та шість – Рокинівської ради.

Зокрема, повторно представляти громаду в оновленій раді висловили бажання мешканці Княгининка: художній керівник будинку культури Вікторія Мельничук, вчитель трудового навчання Валентин Турек, вчитель фізкультури Анатолій Кмитко, секретар виконкому Наталія Денега, безробітний Юрій Рудь та підприємці Андрій Рудь, Віктор Асютін, Сергій Арсенюк, Юрій Хомич.

Також балотуються такі депутати: диспетчер обленерго Микола Демчук із Милуш, директор ТОВ «Амріта Плюс» Василь Герасимчук із Зміїнця, голова обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Володимир Корнейчик із Сирників.

Із нинішніх обранців Рокинівської ради потрапити у самоврядування хочуть: начальник відділу обласного управління статистики Микола Ковальчук, лікар горохівської лікарні Катерина Харчук, спеціаліст «Української страхової групи» Тетяна Босак, заступник директора страхової компанії «Провідна» Ганна Войтюк, журналістка Валентина Куць та представник із Брища – оператор ТОВ «Дизель Транс Компані» Олег Лукашевич.

Серед інших цікавих кандидатів-самовисуванців: від Зміїнця балотується відомий у Луцьку ресторатор, співвласник мережі піцерій «Дядя Піца» Андрій Котищук, ексцентрична кандидатка на посаду Луцького міського голови Оксана Марищук, директор ТОВ «Бетон Брук Сервіс» Сергій Стрихарчук, від Рокинь – директор КП «Рокині» Валерій Стадницький та дружина директора місцевого музею-скансену Ганна Середюк.

Ресторатори Роман Хорзов та Андрій Котищук. Останній тепер - і кандидат в княгининівські депутати
Ресторатори Роман Хорзов та Андрій Котищук. Останній тепер - і кандидат в княгининівські депутати
Оксана Марищук вперше публічно ''засвітилася'', допомагаючи іншому луцькому активісту мити спину просто в будівлі Луцької міської ради
Оксана Марищук вперше публічно ''засвітилася'', допомагаючи іншому луцькому активісту мити спину просто в будівлі Луцької міської ради
Директор ''Бетон Брук Сервіс'' Сергій Стрихарчук разом із відомими волинськими будівельниками Русланом Вайманом та Андрієм Разумовським
Директор ''Бетон Брук Сервіс'' Сергій Стрихарчук разом із відомими волинськими будівельниками Русланом Вайманом та Андрієм Разумовським
Відомий волинський козак, директор рокинівського музею-скансену Олександр Середюк із дружиною Ганною, кандидаткою у депутати
Відомий волинський козак, директор рокинівського музею-скансену Олександр Середюк із дружиною Ганною, кандидаткою у депутати


«ГАРЯЧА» СТАТИСТИКА

Територію нової громади поділили на 26 округів: сім із них – у Княгининку, вісім – у Зміїнці, п’ять – у Рокинях, три – у Милушах, два – у Сирниках і один – у Брищі. Відповідно, така кількість депутатів буде представляти кожен із цих населених пунктів в новообраній раді.

У кожному окрузі – від 160 до 300 виборців, і в середньому - по 3-7 кандидатів. Найпопулярнішим є один із округів у Зміїнці – №11, тут зареєструвалося аж 10 кандидатів.

Така статистика обіцяє палкі перегони, де перемога може вирішуватися навіть не десятками, а одним-двома голосами.

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук заборонений
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
11 Округ Зміїнець а не Милуші
Відповісти
Середюка подали аж у двох фото-сесій, а інших і не згадали і фото не подали?
Чого така диференціація? Показуйте тепер уже всіх по два рази, а то граєте в одні ворота...
Відповісти
КЛОУНАДА.а сЕРЕДЮКОВІ ТІСНО СТАЛО,МАЛО ГРОШЕНЯТ-ЦЕ НЕАДЕКВАТНА ЛЮДИНА.Господи, як рвуться до корита,щоб красти і жити вольготно.Нікого там нема нормального тільки Твердохліб,розумна, безкорислива людина.Їй красти непотрібно.У неї є все.Дійсно хоче допомогти людям і це вже доказала своїми ділами
Відповісти
Законопроект щодо фінансування перших виборів старост в об'єднаних громадах готовий до голосування в Парламенті:
http://decentralization.gov.ua/news/item/id/3773
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні