Дослідження в «Гемо Луцьк» дозволяє зберегти найцінніше – здоров’я*

1
-3
Дослідження в «Гемо Луцьк» дозволяє зберегти найцінніше – здоров’я*
Правильний діагноз – основа лікування. Діагностика, яку проводять у центрі «Гемо Луцьк» на мультиспіральному комп’ютерному томографі, дозволяє дослідити та виявити патології головного мозку, органів грудної клітки, черевної порожнини, малого тазу, усіх сегментів опорно-рухового апарату, визначити розвиток та поширення онкозахворювання, діагностувати судинні патології.

Детальніше про діагностичні можливості, якими володіє ТОВ «Гемо Луцьк», про амбітні плани центру, - у розмові із його головним лікарем Андрієм Кусієм.

- Андрію Борисовичу, Ваш діагностичний центр добре зарекомендував себе серед пацієнтів. Але все ж розкажіть, чим він особливий.

- Наша мережа об’єднує у собі практично усі діагностичні напрямки – лабораторія «Гемо медика Луцьк», УЗД, комп’ютерна томографія «Гемо Луцьк», в перспективі відкриття кабінету МРТ, із появою якого ми забезпечимо повний цикл діагностики у нашій клініці. Наша лабораторія сертифікована, ліцензована, забезпечує широкий спектр досліджень від загального аналізу крові до аналізів полімеразно-ланцюгової реакцій. Лабораторія працює в оперативному режимі. Якщо людина сьогодні здала аналіз, то за кілька годин вона вже отримує результат на електронну пошту. Працюємо на обладнанні фірми Сіменс, це один із найкращих виробників світового рівня у сфері лабораторної, ультразвукової діагностики та новітніх методів променевої діагностики. Сіменс надає чіткі експлуатаційні гарантії, пакетне сервісне обслуговування апаратури та обладнання для нашого підприємства. Комп’ютерна томографія «Гемо Луцьк», якою я безпосередньо займаюся, за півтора року досягла найкращих результатів діагностичних можливостей. Пріоритети у роботі нашого центру – це високотехнологічне обладнання, кадри, постійний розвиток і освоєння нових методів діагностики.

- Ваші лабораторії та діагностичні кабінети зосереджені лише на Волині?


- Ні, ми не дивимося локально на нашу роботу. Аналогічні кабінети УЗД «Гемо Луцьк» працюють в Рівненській обласній дитячій лікарні, Рівненській обласній дорослій лікарня, Київській дитячій клініці «Малі». На Волині ж працює 14 пунктів забору біоматеріалу. Практично ми представлені у кожному районному центрі, розташовані на базі лікувальних закладів. Кабінети ультразвукової діагностики працюють в Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2, кабінет 410, який оснащений апаратом ультразвукової діагностики з усіма видами датчиків, в тому числі кардіо. Ми маємо можливість проводити дослідження в режимах доплерівської графії та еластографії. У кабінеті УЗД працюють висококваліфіковані вузькопрофільні спеціалісти. Так, у сфері ультазвукової діагностики патології вагітності – Святослав Савич, Тетяна Борис; ехокардіографія – Інна Шимонович, Олег Дзюбяк; діагностика захворювань черевної порожнини, щитоподібної молочної – Вікторія Пасічнюк, Лілія Мартинюк; дуплесне сканування судин шиї голови, верхніх та нижніх кінцівок – Сергій Нікітін.



- Чому саме така географія?

- Ми розвиваємось, зараз ми зосереджені більше на території Волинської та Рівненської області. До кінця року заплановано відкриття пунктів забору на території Львівської області. З київськими лікарями найкраща співпраця у сфері комп’ютерної та магнітно-резонансної томографії, ми маємо можливість консультуватися із провідними науковцями Національної дитячої спеціалізована лікарні «Охмадит», кафедр променевої діагностики Львівського національного медуніверситету ім. Д. Галицького, Національної медичної академії після дипломної освіти ім. П. Шупика, Харківської медичної академії післядипломної освіти. Крім того, не менш важливим є співпраця та обмін досвідом із провідними приватними діагностичними центрами Одеси «Південь-Медкор», «АС-Медикал», «Клініка Спіженка», що у Києві, медичною групою «Омега Київ», дитячою клінікою «Малі». Цього року ми розпочали співпрацю із турецькими та грузинськими колегами.

- Зважаючи на велику кількість онкологічних захворювань, які вражають не лише дорослих, а й дітей, діагностувати їх неможливо без сучасного томографа...

- Так. «Гемо Луцьк» має три кабінети комп’ютерної томографії в області. Базовий кабінет розташований в Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні, де встановлений 16-зрізовий сучасний томограф Сіменс, на якому проводиться діагностика усіх органів та систем. Також кабінети КТ діють в Ковелі (Міськрайонне територіальне медичне об’єднання) та Нововолинську (Нововолинська центральна міська лікарня). Ми діагностуємо усі патологічні процеси, які розвиваються в організмі людини. Для кращої діагностичної візуалізації використовуємо дослідження з контрастним підсиленням йодвмісними препаратами типу Омніпак-300, Ультравіст 370. Це дає можливість чітко диференціювати розвиток та поширення патологічного процесу і дозволяє лікуючому лікарю прийняти тактику подальшого лікування. Так, лікар-онколог приймає рішення, як лікувати хворобу – призначити оперативне втручання, хіміотерапію чи комбіноване лікування. До слова, по КТ ми працюємо цілодобово, в тому числі в святкові та вихідні дні. Планові години прийому щоденно з 8.30-19.00, у суботу з 9.00-13.00. В позаробочий час, за потреби проводяться ургентні дослідження. Заключення у плановому порядку видаються через 2,5 – 3 години, в ургентному чи позачерговому порядку через 15 хвилин після обстеження.

- Чи можуть пацієнти пройти комп’ютерне обстеження з власної ініціативи, без направлення лікаря?

- Обстеження варто проходити за направленням лікаря, оскільки лікуючий лікар, знаючи анамнез захворювання, первинні клінічні дані, найточніше визначить ділянку та вид обстеження. КТ задає іонізуючого опромінення організму, просто так опромінювати людину не можна, про що ми завжди попереджаємо наших пацієнтів. Для кожного важливо рахувати дозу опромінення, особливо, коли мова йде про дітей. Адже не забуваймо про те, що поглинута доза опромінення виводиться з дитячого організму пізніше, аніж із дорослого. В середньому дитині за нормальними показами можна зробити до трьох КТ досліджень у рік. Звичайно, якщо є клінічна потреба, то дослідження проводиться стільки, скільки потрібно. Але лише за інформованою згодою батьків і реальна доза опромінення обов’язково прописується у заключенні. Така ж ситуація і з дорослим населенням. Тому я рекомендую самостійно не йти на комп’ютерну томографію. Щось болить, ідіть до лікаря, здійснюйте первинний огляд. Лікар визначить клінічну необхідність у проведенні дослідження.

- Як часто ви діагностуєте рак у пацієнтів?

- Ми кожного дня знаходимо у пацієнтів первинні пухлини або вже наслідки із метастазами. Онкологія не перебирає, хворіють і діти, і дорослі. І неможливо знайти пряму залежність, чому саме так відбувається. Є багато теорій щодо появи онкозахворювань. На жаль, серед дітей онкологічні захворювання стали частими, навіть народжуються дітки уже з онко. Причинно-наслідкові зв’язки важко встановити, можна лише припускати. Але проблема у тому, що наші люди затягують із лікуванням, приходять в запущеному стані, чомусь дуже довго терплять. Можливо тому, що населення мало поінформоване про симптоматику раку, немає системного підходу у профілактиці. До речі, якраз комп’ютерна томографія і є одним із методів діагностики і відповідно – профілактики. В Європі після 50 років, згідно страхового протоколу, людина повинна пройти комп’ютерну томографію грудної клітки та черевної порожнини з контрастом. Але все одно, для цього повинен бути показ. Думаю, із появою страхової медицини в Україні ситуація зміниться на користь пацієнта.

- То які зміни в організмі мають насторожити людину? Що може свідчити про рак?

- Загальне недомагання, втомлюваність, депресивний стан не зажди означають, що у вас перевтома, на це може бути інша причина. Особливо повинна насторожити стрімка втрата ваги за короткий проміжок часу. Тобто, якщо за півтора-три місяці ви без причини втратили 10-15 відсотків маси тіла, треба звернутися до лікаря.

- А окрім онкозахворювань, які ще хвороби часто діагностуєте у пацієнтів?

- КТ є методом діагностики захворювань центральної нервової системи (ЦНС) ми прекрасно діагностуємо пухлинні процеси, крововиливи та ішемії головного мозку, серед захворювань органів грудної клітки часто зустрічаються туберкульозне ураження, саркоїдоз, утвори середостіння, наслідки перенесених інфекційних та системних захворювань. Діагностика захворювань черевної порожнини найрізноманітніша, ще всі види доброякісних утворень паренхіматозних органів, різного роду порушень прохідності шлунково-кишкового тракту, наявність каменів сечовивідної системи, та наслідків їх утворення. Утвори сечового міхура. Причини утворення рідини черевної порожнини, малого тазу. До речі, дуже часто зустрічаються цирози печінки. Не завжди алькогольного генезу, в багатьох випадках вірусного ураження гепатитом С. У цих випадках, як правило, все відбувається безсимптомно, а КТ уже діагностує жахливі наслідки. Звичайно, всі види травм та їх наслідків - це також прерогатива КТ.



- Обстеження на комп’ютерному томографі дороговартісне?

- Насправді КТ є низькорентабельним, дороговартісним обстеженням. Але наші дослідження мають помірну ціну. Найдешевше дослідження в комп’ютерній томографії вартує 550 гривень, найдорожче – 2600 грн, – це якщо мова йде про діагностику усього організму дорослої людини. Дитячий онкоскринінг ми робимо за 1700 грн. На сьогодні у «Гемо Луцьк» діють соціальні проекти, згідно яких ми проводимо безкоштовні дослідження за направленням Благодійного фонду «Стопрак». Працює соціальна програма в Луцькому районі, яка стосується учасників АТО, які проходять діагностику у нас безкоштовно, а компенсація досліджень проходить за кошти районного бюджету. Подібна програма розпочалась в Ковелі де ми проводимо безоплатні обстеження учасникам АТО та соціально-незахищеним верствам населення.

Від редакції: ще більш детальнішу інформацію стосовно «ГемоЛуцьк» можна отримати на сайті діагностичного центру http://hemo.com.ua/.

Довідка: Скористатись послугами медичного центру ви зможете за наступними адресами:

Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання
м. Луцьк
пр. Відродження,30
(0332)771-367
0958570827
0966572216
_____________________
Нововолинська центральна міська лікарня
м. Нововолинськ,
пр. Перемоги,7
(03344) 4-90-58,
0661938625
_____________________
Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання
м. Ковель, вул. О.Пчілки,4 (03352)5-94-32
0955751297
0684907175

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за гроші можна писати гарно.
пересікся в побуті з андрієм. бидло 90х
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні