--> Савченко у суді сказала, що її викрав Плотницький | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Савченко у суді сказала, що її викрав Плотницький

4
2
Савченко у суді сказала, що її викрав Плотницький
Народний депутат України Надія Савченко дала свідчення сьогодні в Подільському райсуді Києва в справі за обвинуваченням у її викраденні ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького.

Як передає кореспондент УНІАН, під час свідчень у судовому засіданні Савченко в подробицях розповіла деталі свого полонення під Стукаловою Балкою та до моменту її вивезення на територію РФ.

За словами Савченко, першим її допитував Плотницький, а потім вони спілкувалися ще декілька разів до моменту її передачі співробітникам ФСБ на території Луганської області для подальшого перевезення на територію РФ.

Савченко зазначила, що передача відбулася на одній із шахт Луганщини в районі Ізвариного, після чого, змінюючи шість автомобілів, протягом шести годин її транспортували до РФ.

«Проти мене було сплановано викрадення. Плотницький і подібні йому доповідали ФСБ, що в нас є такі-то, такі-то й чи підходять вони їм. Він просто звітував і виконував накази, які йому ставили з Росії», – сказала вона.

Савченко також зазначила, що в одній з розмов із Плотницьким той сказав їй: «Твоє життя тут більше нічого не варте, тому я тебе віддаю, там ти будеш жити; ось побачиш, ми ще будемо воювати на румунському кордоні».

В контексті цього Савченко зауважила, що Плотницький прекрасно знав, що російські журналісти з ВГТРК загинули тоді, коли вона вже перебувала в полоні.

Наступне судове засідання відбудеться 16 листопада о 9.30.

На ньому планується заслухати свідчення матері Савченко.

Всього наразі в справі фігурує 17 свідків із боку сторони обвинувачення.

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня Подільський райсуд Києва дозволив проведення заочного розгляду справи проти ватажка «ЛНР» Плотницького. Він обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу. 17 червня 2014 року за злочинним наказом Плотницького бойовики очолюваного ним незаконного збройного формування «батальйон «Зоря» здійснили збройний напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Збройних сил України та захопили в полон старшого лейтенанта ЗСУ Надію Савченко.

23 червня Савченко незаконно була переправлена через державний кордон України на територію РФ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вы вообще осознаете что творится в Украине?!
Мне кажется нам подсовывают какие то лживые новости и мы часто не получаем новости из первоисточника.
Перебрав кучу источников наткнулся на сайт https://ukrjizn.com/, где чувствуется что журналисты дают хоть какую то картину жизни в которой живем.
Очень важно в наше время отбирать качественные СМИ.
Вот еще одна свежая статья, которая меня зацепила: https://ukrjizn.com/vazhlivij-goroskop-dlya-ukra%D1%97ni-vid-najsilnishix-ekstrasensiv/

Надеюсь Вам поможет.
Відповісти
Как и многие наши соотечественники искал как поехать в Польшу и заработать денег.
Перечитал массу сайтов, пересмотрел много роликов на Ютубе, но больше всего мне понравился ресурс https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом работы в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/novosti/polskaya-odezhda-dlya-zhenshhin-v-internete.html
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет вообще не смотрю ТВ!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно руководству страны. А мы это кушаем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые СМИ сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отбрасывайте лишние, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/kalendar/lunnyj-kalendar-2017-dlya-posadki-rassady-v-ukraine.html
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/misyachnij-posivnij-kalendar-na-veresen-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/pensiya/kogda-povysyat-pensii.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/pensiya/minimalna-pensiya-z-listopada-2018-roku-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/socialna-dopomoga/dopomoga-pri-narodzhenni-ditini.html
https://sylnaukraina.com.ua/novini/planuvannya-roboti-silsko%d1%97-biblioteki-na-2019-rik-v-ukra%d1%97ni.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні