«Якщо кухня – серце ресторану, то ми – кардіологи» – власник луцької компанії «Кухарт» Сергій Матяш

5
-2
«Якщо кухня – серце ресторану, то ми – кардіологи» – власник луцької компанії «Кухарт» Сергій Матяш
Кухня сучасного ресторану – це насамперед технології, стверджує лучанин Сергій Матяш. Він кілька років тому заснував фірму, яка забезпечує заклади громадського харчування професійним обладнанням.

Ми послухали Сергія Матяша. Він розповів про старт свого бізнесу, новітні ресторанні технології та багато іншого…


* * *
Бути ресторатором модно. Сучасні люди, заробляючи гроші, бажають вкласти їх в ресторанний бізнес. Але не всі підозрюють, наскільки багато грошей, зусиль потрібно вкласти, аби все вийшло.

* * *
Бувають випадки, коли новий ресторатор купує обладнання на кухню в Польщі чи в Італії “по хорошій ціні”. А після того починається найцікавіше: при монтажі то холодильник не підходить, то піч не достатньо потужна, то посудомийну машину взагалі неможливо підключити. У шеф-кухаря здають нерви…. І тоді він з власником приходить до нас, в Кухарт.

* * *
Хороший шеф-кухар завжди точно знає, що він буде готувати і яке обладнання йому для цього потрібне. Тому усім рестораторам-початківцям раджу: обговорюйте питання кухонного обладнання зі своїм шеф-кухарем.

* * *
Як я опинився в цьому бізнесі? Пам’ятаєте, були кіоски з курами-гриль у Луцьку були на кожному кроці? Я починав з продажу апаратів для приготування таких курей. Згодом, маленькі кіоски переформовувались в магазини. Я почав проектувати їх та постачати холодильне обладнання та стелажі. Роботи постійно збільшулося. Відкривалися нові магазини та ресторани. Інформація про мою роботу поширювался блискавично.

* * *
Якщо коротко, то професійне обладнання для ресторанів дає можливість приготувати будь-яку страву набагато швидше і в багатьох випадках якісніше, ніж вдома.

* * *
Завжди треба бути в ногу з новітніми технологіями. Не обійдешся лише професіоналізмом шеф-кухаря. Клієнти хочуть великий вибір страв в меню. А, зробивши вибір, хочуть насолоджуватися смаком. Тому, для великого спектру страв, чи то м’ясних, рибних, чи випічки навіть піци ми завжди рекомендуємо пароконвектомат. Це піч, яка збільшить, спростить та пришвидшить приготування будь-якої страви. Справді, без жартів:)

* * *
Кухня – серце ресторану. Зазвичай, люди, які приходять перекусити в заклад, рідко задумуються, як і на якому обладнані готувалася їх страва чи напій. Але це дуже важливо, бо смак страви впливає на враження про заклад. Працівники компанії Кухарт точно знають, яке має бути обладнання на кухні відповідно до формату закладу. Вони – такі собі ресторанні кардіологи.

* * *
Багато рестораторів Луцька - це справжні професіонали, віданні своїй справі. Олег Бровін, Андрій Котищук, Роман Хорзов, Володимир Пащенко, Володимир Якимчук, Ольга Ярмолюк, Максим Пеньковський, Юрій Оришко… І це я далеко не усіх назвав, яких поважаю за професіоналізм і серйозний підхід до справи.

* * *
Мабуть у кожного успішного бізнесмена приходить час, коли він уявляє себе ресторатором. Тому усім - успіхів!

Записав Сергій ЮРЧУК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кардіолог Матяш)
Відповісти
Кардиолог хренов. Парит некраснея мох и болото.
Відповісти
І тебе вилікуємо!!!
Відповісти
Сам лечись от рукожопия
Відповісти
095 137 36 80 - телефон для запису на прийом.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні