Волинські комунальні підприємства перевіряють закрито і нелегітимно, – депутат Михайло Імберовський

1
3
Волинські комунальні підприємства перевіряють закрито і нелегітимно, – депутат Михайло Імберовський
Комісія з перевірки обласних комунальних підприємств працює непублічно і перевищила термін, на який була створена, заявляє депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський («Самопоміч»).

У грудні 2015 року депутати Волинської обласної ради прийняли рішення про створення Тимчасової контрольної комісії з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ та міст Волинської області. До складу комісії увійшли депутати різних фракцій, очолив – представник «УКРОПу» В’ячеслав Рубльов.

Про результати роботи контрольної комісії волинянам досі нічого не відомо. Тим не менше в області активно проводяться кадрові зміни в комунальних підприємствах, - каже Михайло Імберовський.

«На минулій сесії я озвучив запит стосовно роботи цієї комісії. Ми маємо положення щодо її роботи, де чітко йдеться про обов’язок інформувати обласну раду про результати роботи. Минуло більше року, але ніхто не висвітлює, як проводяться перевірки, які висновки роблять. Відповіді на запит я не отримав, але сьогодні на засіданні комісії мене запевнили, що на наступній сесії озвучать повний звіт», – розповів депутат.

Також у Положенні про роботу комісії є норма, що термін її роботи – два місяці.

«Оскільки ми її створювали на два місяці, і термін давно сплив, то юристи мали б розібратися, чи повноважна комісія приймати рішення. Ініціював таку пропозицію, щоб в майбутньому не виникло колізій, коли депутати приймуть рішення, а потім з’ясується, що вони базувалися на нелегітимних рекомендаціях комісії», – зауважив Михайло Імберовський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А коли приберуть Рубльова від майна громади?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні