Які статки «насудили» волинські судді. ДЕКЛАРАЦІЇ

7
-1
Які статки «насудили» волинські судді. ДЕКЛАРАЦІЇ
У середньому зарплата керівника суду на Волині – близько 20 тисяч гривень. Такого заробітку, очевидно, не вистачає, аби забезпечувати суддівський побут та відкладати «на чорний день». Згідно із деклараціями, волинські судді не мають ні банківських рахунків, ні заощадженої готівки.

Із керівників суддівських установ найбільший стаж – у Петра Філюка, який керує Апеляційним судом Волині із 2004 року. Микола Шум очолює Господарський суд області із кінця 2012 року, до цього працював суддею в цій установі, загалом має понад 20 років суддівської практики. Олександра Лозовського головою Волинського окружного адміністративного суду обрали в квітні 2014 року, так само як і Михайла Квятковського - головою Луцького міськрайонного суду.

ТАРАСОВЕ, БОРАТИН, ЛИПЛЯНИ…

Найбільші земельні наділи – у голови Апеляційного суду Петра Філюка: 24,8 гектари у селі Тарасове та 8 соток у Шацьку. У Тарасовому – будинок площею 252,5 кв.м (офіційно – в оренді). Крім того, дружина Олена має частку у власності луцькою квартирою (площа 68 кв.м).

У голови Волинського окружного суду Олександра Лозовського – 10 соток в Кульчині Ківерцівського району, де суддя має будинок площею 180 квадратів. У його дружини Ірини – 28 соток у Липлянах, а також будинок, площею 293 кв.м. Також суддя є співвласником квартири площею 59,3 кв.м у Луцьку.

У голови Луцького міськрайонного суду Михайла Квятковського – земля у Боратині: 24 соток, а також – незавершений житловий будинок площею 232,2 кв.м. Крім того у спільній власності із дружиною має у Луцьку квартиру площею 67,5 кв.м. У 2010 році дружина стала власницею ще однієї квартири в обласному центрі, площею 78,6 кв.м, а також має гараж площею 19 кв.м.

У родини голови господарського суду Миколи Шума – 21 сотка у Луцьку. Також – незавершений будинок площею 345,8 квадратів та – офісне приміщення площею 115,9 квадратів. Усе це зареєстровано на дружину судді Ірину.

СУДДІВСЬКІ АВТОПАРКИ

Найпрестижніше авто – у Миколи Шума, який їздить на автомобілі Toyota Highlander 2013 р.в. Ринкова ціна такого авто, бувшого на ходу – близько 900 тис грн.

У Миколи Шума - Toyota  Highlander
У Миколи Шума - Toyota Highlander

У Михайла Квятковського та його дружини – два автомобілі. Суддя їздить на Skoda Octavia Tour 2007 р.в., вартість якої на дату придбання у 2007 році становила 99,5 тис грн. (на автосайтах пропонують наразі купити за ціну від 200 тис грн). У 2010 році Лілія Квятковська стала власницею Toyota Corolla 1329 2010 р.в., яку купили за 151,9 тис грн (серед актуальних пропозицій ціна становить від 250 тис грн).

у Михайла Квятковського - дві автівки, одна з яких - Skoda Octavia Tour
у Михайла Квятковського - дві автівки, одна з яких - Skoda Octavia Tour

У родині Олександра Лозовського – авто Suzuki Grandvitara 2008 р.в., що оформлене на дружину судді. У декларації вартість автомобіля на час покупки у 2008 році записана 175 тис грн. На разі на автомобільних сайтах таку б/в автівку пропонують щонайменше за 250 тис грн.

В Олександра Лозовського – авто Suzuki Grandvitara
В Олександра Лозовського – авто Suzuki Grandvitara

У Петра Філюка, за офіційними відомостями із декларації, немає жодної автівки.

ЖИТИ НА ЗАРПЛАТУ

Минулого року голова Апеляційного суду Петро Філюк отримав 287 тис грн заробітку, тобто його середньомісячна зарплата становить майже 24 тис грн.

Також суддя заробив 6 тис грн за викладацьку роботу в Східноєвропейському університеті. Дружина Філюка заробила 16,8 тис грн від підприємницької діяльності.

Грошових активів родина Філюків, згідно із декларацією, не має.

Заробітна плата у голови Господарського суду Миколи Шума – трохи менша: 20,7 тис грн (за рік суддя заробив 249 тис грн). Суддя також співпрацює з університетом і заробив тут 2,3 тис грн.

Дружина Миколи Шума у 2015 році заробила 39 тис грн від заняття незалежною професійною діяльністю. Крім того, суддя задекларував 609 тис грн кредит-ліміту, оформленого на зарплатній банківській картці.

Микола Шум – єдиний керівник суду, який задекларував грошові заощадження. За інформацією в документі, суддя має 315 тис грн готівки, а його дружина – 27 тис доларів.

Керівник адмінсуду Олександр Лозовський отримував в місяць близько 16,8 тис грн. Його річний заробіток становить 202 тис грн. Дружина судді отримала 110 тис грн зарплати в обласному ліцеї-інтернаті. Також родина Лозовських отримала 72 тис грн кредиту. Грошових активів не мають.

Заробіток Михайла Квятковського склав 237,7 тис грн. (19,8 тис грн на місяць). Банківських рахунків та заощадженої готівки суддя також не має.

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наскільки мені відомо Михайло Квятковський працює головою суду із квітня 2014 року. Бачив належне йому"незавершене будівництво", що у с. Боратин - один незавершений фундамент може 10 літньої давності. У побуті та умовах проживання скромні прості умови пересічного громадянина як у нього так і удвох його дорослих дітей. Людмило Яворська "піару" не вистачає?. Надрукуйте про свої статки та ваших рідних. Буде дуже цікаво!!!.
Відповісти
Філюк живе як міліардер,судячи по доходах він в суді працює десь 1000 років щоб на це все заробити.
Відповісти
Щось Шум сильно бідовий((( Можна декларацію доповнити))
Відповісти
Запитайте у Підгайцях де філюкова (на піставну людину) власність....
Відповісти
Знаю, точно, що серед усіх вищезгаданних осіб Шум Микола - найчесніший. І це без сарказму. Знаю їхню родину давно. Дуже віруючі, добрі, люблячі люди. Коли формувала свою сім'ю хотіла наслідувати їх.
Відповісти
Всі такі чесні, віруючі і в побуті - скромні. Одним словом - пі..ць. А по вихідних сидять і хрестиком вишивають... Що ви пишите? коментатори?
Відповісти
Так це просто банда!
І ми усі знаємо усі їх похиденьки і пянки де коли з ким і кого в якій позі...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні