За жарти в е-деклараціях чиновників будуть штрафувати

0
1
За жарти в е-деклараціях чиновників будуть штрафувати
За недостовірні дані чи жарти в електронних деклараціях чиновникам і депутатам загрожує адміністративна відповідальність, заявив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький (на фото).

Про це пише Кореспондент.НЕТ.

"Чинне законодавство не передбачає таких жартів і в разі підтвердження таких фактів вони будуть притягнуті до відповідальності", - сказав він, уточнивши, що мова йде про адміністративну відповідальність.

Він нагадав, що чиновники і депутати мають тиждень на виправлення таких речей у декларації, і зазначив, що штрафи будуть застосовуватися тільки після цього періоду.

За його словами, штрафи за несвоєчасне подання декларації без поважних причин становитимуть від 850 до 1,7 тис. грн, а за неповідомлення про відкриття валютних рахунків чи суттєву зміну майнового стану - 1,7 тис. - 3,4 тис. грн.

Також він повідомив про штрафи за приховування майна. Коли сума такого приховування становитиме 345 тис. грн, штраф становитиме 17 тис. - 43 тис. грн, коли більше - настане кримінальна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 43 тис. - 51 тис. грн чи тюремного ув'язнення на два роки.

Нагадаємо, раніше екс-комбат Айдара написав у своїй декларації, що має трильйон гривень готівкою. Пізніше він пояснив трильйон у декларації, заявивши, що в такий спосіб спробував привернути увагу до офшорів і корупції.

Також зазначимо, що декларації не подали сім нардепів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні