Як вплине зростання мінімалки на субсидії та ціни

1
0
Як вплине зростання мінімалки на субсидії та ціни
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував підвищення мінімальної заробітної плати. Як це відіб'ється на субсидії, розповів експерт з Дніпра, член ради «Ліги аудиторів України» Михайло Крапивко на прес-конференції в медіа-центрі ДНІПРО ПОСТ, - пише ukryrposlugi з посиланням на 34.ua.

«Тут є один цікавий момент: у цьому році були внесені зміни в порядок нарахування субсидій і при нарахуванні субсидій для визначення обсягу доходу населення, яку повинні покривати субсидії, враховується на кожного непрацюючого 2 мінімальні заробітні плати. Тобто, умовний дохід в місяць буде на кожну людину - 6400 грн. Тоді питання - що ж буде гасити субсидія? Або ми чекаємо рахунку 6 тис. І вище? У нас же як сказано - 15% за свій рахунок, а решта - гаситься. Значить, ми чекаємо рахунку більше 2 тис.», - сказав Крапивко.

Експерт прогнозує інфляцію на ринку комунальних послуг.

«А наш уряд запевняє, що буде тільки детінізація. Першу частину її ми пройшли - побачили обсяг грошей, що знаходиться на руках у влади. Але якщо вони думають, що все так живуть - це велика помилка. У всьому світі закон балансу - у кого-то прибуло, у кого-то вибуло. Питання - що вони збираються так детінізувати? На мій погляд, це викличе більшу тінізацію, тому що реальних ресурсів у економіки стане ще менше і велика маса підприємців і підприємств спробують встояти за рахунок відходу в тінь. Я особисто не очікую детінізації від таких дій, на мій погляд, така заява - як мінімум популістська, як максимум - безграмотна. Тому що будь-яка трішки ознайомлена з економікою людина знає, що будь-яка інформація миттєво позначається на економіці та на вартості грошей», - зазначив Крапивко.

Також Крапивко підкреслив, що такі обіцянки керівників держави моментально призведуть до росту цін, навіть до появи будь-яких законопроектів, яких, до речі, поки що немає. Тому українцям варто бути готовими до зростання цін, в тому числі, і на комуналку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Почнеться непередбачений хаос .
На цьому закінчиться карєра жида Гройсмана.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні