--> Відомі волиняни «перевдяглися» в героїв з «Гаррі Поттера» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відомі волиняни «перевдяглися» в героїв з «Гаррі Поттера»

5
21
Відомі волиняни «перевдяглися» в героїв з «Гаррі Поттера»
Мабуть, найпопулярнішою у світі розповіддю про життя чародіїв є історія про Гаррі Поттера. Тож до Хеловіну – свята магії, надприродних сил та перевдягань – ми вирішили запропонувати відомим волинянам «перевдягтися» в героїв Поттеріади.

Наголошуємо: збіг злих чи добрих героїв книжок Джоан Роулінг з реальними особами не свідчить про їх життєве кредо «зла» чи «добра». Хеловін – це свято казкове. Тож навіть найдобріша людина цього дня може перетворитися на мерзотного монстра. А той, хто не є позитивним по життю – у надвечір’я Дня всіх святих легесенько «одягне» посмішку і світлий образ.


ГАРРІ ПОТТЕР – МИХАЙЛО ШЕЛЕП

Воювати зі злом та рятувати світ – справа для громадського активіста Михайла Шелепа не нова. Та запропонувати йому головний костюм «Поттеріади» заставляє навіть не це, а… чорнява, розкуйовджена шевелюра. Напрошуються і паралелі з професійного життя: Михайло Шелеп у світі політики, так само як і Гаррі Поттер у світі магії, іще задовго до того, як самому стати політиком чи магом, спритно навчав цій справі інших… Під чітким керівництвом юного мага учні школи чарівників Хогвардс справлялись із найскладнішим закляттям «Патронус». Так само як і волинські політики, дослухаючись до політолога-Шелепа, пробивали собі шлях до депутатських місць.

ГЕРМІОНА ГРЕЙНДЖЕР – БОГДАНА СТЕЛЬМАХ

Координаторка Волинського прес-клубу реформ Богдана Стельмах – Відмінниця з великої літери: все знає і все вміє. Тому, на нашу думку, їй найбільше личитиме костюм найстараннішої учениці Хогвардса – Герміони Грейнджер.

ЛЮЦИУС МАЛФОЙ – ІГОР ПАЛИЦЯ

Люциус Малфой – представник магічної богеми, чистокровний чародій, аристократ до найменшої клітинки свого завжди бездоганно одягнутого тіла. У «Поттеріаді» він віддано працює задля інтересів «того, кого не можна називати вголос». Таємничий образ благородного і зовсім трошки темного лицаря пропонуємо голові обласної ради Ігорю Палиці.

ДРАКО МАЛФОЙ – ОЛЕКСАНДР ТОВСТЕНЮК

Вірний та надійний послідовник свого батька, Драко Малфой наприкінці казкової історії дивує, ба навіть вибиває із колії тим, що у нього з’являється власна життєва позиція. Розумний, амбітний, хоробрий маг робить хоробрий вибір. Таку роль спробували приміряти на «праву руку» Ігоря Палиці, керівника фонду «Тільки разом» Олександра Товстенюка.

МІНЕРВА МАК-ГОНАГЛ – ЮЛІЯ ВУСЕНКО

Чіткість, пунктуальність, напускна строгість, за якою незмінно ховаються «веселі бісики» в очах – це все про декана факультету Гріффіндор, а згодом – директора Хогвардса Мінерву Мак-Гонагл. «Завжди мріяла про ці чари», – з жіночим кокетством чарівниця приймає доленосне рішення про захист фортеці, випускаючи на волю тисячі кам’яних титанів. Її зібраний, але водночас по-жіночому грайливий характер нагадав нам про секретаря Луцької міської ради Юлію Вусенко.

КОРНЕЛІУС ФАДЖ – МИКОЛА РОМАНЮК

Луцькому міському голові Миколі Романюку пропонуємо костюм міністра магії Корнеліуса Фаджа. Фадж є кавалером Ордена Мерліна першого ступеня, найвищої нагороди серед чарівників. До слова, орденом Фадж нагородив сам себе за… свою феноменальну кар’єру, чим викликав багато суперечок у магічному світі. Одна із нагород Миколи Романюка – президентський орден «За заслуги» І ступеня
теж недавно викликав неоднозначні перешіптування серед лучан… Фаджу дуже подобається бути міністром магії і, здається, вдалося переконати себе в тому, що він у всьому правий, а інші просто каламутять воду, щоб створити йому неприємності… так у світі Гаррі Поттера розповідали про свого Міністра. У реальному світі лучани теж люблять «обсмоктувати» досвід міського голови.

ФІЛІУС ФЛІТВІК – ВОЛОДИМИР ГУНЧИК

Декан факультету Когтєвран Філіус Флітвік досяг великих успіхів у вивченні заклинань і захисту від темних мистецтв. Він навчав юних магів левітації, та у Хогвардсі професора недооцінювали. «Він дійсно крихітний і у нього писклявий голос, але він найкращий майстер заклинань із всіх, які нині живуть», – таке розповідали про Флітвіка. Чому голові виконавчої гілки влади на Волині Володимиру Гунчику теж завжди перепадає чимало критики – мабуть, найточніше пояснення знають наближені люди, з «його факультету».

АЛЬБУС ДАМБЛДОР – АНДРОШ БІДЗІЛЯ

До відповідальної та мегаважливої ролі директора школи магії Хогвардс Альбуса Дамблдора в нашій уяві не дотягнув жоден місцевий політик. Проте є один зодчий, який і зовнішніми даними, і своїми заслугами підходить на цю роль. Дамблдор керував Хогвардсом понад 40 років. Андрош Яношевич Бідзіля 40 років працював у проектному інституті «Діпромісто», більшу частину з яких – керував цією установою. Дамблдор розбудовував школу магії, Бідзіля – наш рідний Луцьк.

ДОЛОРЕС АМБРИДЖ – ЮЛІЯ СИРОТИНСЬКА

Заступниця міністра магії Долорес Амбридж – попри ніжний образ леді в рожевому, має суворий норов. Своїм обов’язком вважає ревно служити владі, а усіх відступників – вовкулак, кентаврів, водяників, інших істот нелюдської зовнішності – ненавидить лютою ненавистю. Була призначена Верховним інквізитором школи чародійства Хогвардс, постійно нарощуючи свої повноваження… Костюм дисциплінованої та надстрогої Амбридж пропонуємо начальниці Департаменту муніципальної поліції Юлії Сиротинській.

ЗЛАТОПУСТ ЛОКХАРТ – ІГОР ЛАПІН

Яскравий герой Златопуст Локхарт – помітний персонаж, проте активним учасником «Поттеріади» його не назвеш. Вельми стурбований підтримкою своєї популярності, обожнює фотографуватися, роздавати автографи… А ще – обзавівся репутацією борця з Темними Силами світового класу, і навіть отримав Орден Мерліна третього ступеня, став почесним членом Ліги захисту від темних сил. Роль «кращого з кращих» борців за добро пропонуємо народному депутатові, бійцеві АТО Ігорю Лапіну.

РУБЕУС ХАГРІД - СЕРГІЙ РИЖКОВ

Добрий та чесний «мракоборець» Рубеус Хагрід – позитивний персонаж, смішний хлопець, добрий гігант. Не завжди може чітко сформулювати думку, часто запинається, особливо, коли чимось засмучений, і все ж хоробрості йому не позичати. Вірний друг Гаррі Поттера та усіх живих істот Забороненого лісу своєю міцною статурою так і проситься стати хеловінським образом для громадського активіста Сергія Рижкова.

АЛАСТОР ГРЮМ – ПЕТРО ШПИГА

Аластор Грюм – легендарний «мракоборець», половину в’язнів тюрми Азкабан він спіймав особисто. Прямий, чесний, хоробрий – хіба не таким має бути керівник правоохоронних органів? Роль відчайдушного борця зі злом пропонуємо начальнику волинської поліції Петрові Шпизі.

СІРІУС БЛЕК – ВАСИЛЬ НАГОРНИЙ

Добрий і благородний Сіріус Блек – найвідоміший із в’язнів Азкабана. І відомий у світі Поттеріади він тим, що ув’язнили його… несправедливо. Адвокат і захисник солдатів 51-ої бригади Василь Нагорний волею долі асоціюється із добрим захисником усіх незаконно звинувачених.


* * *
Казковий світ хороброго очкарика Поттера насправді має набагато більше колоритних паралелей із нашою реальністю. Та на якій би стороні не боровся кожен із нас – збираючи свої Дари смерті чи проходячи щоденні випробування за власний Кубок вогню – не зайвим буде повчитися у героїв Поттеріади хоробрості, рішучості, відданості… І віри в те, що сміливцям доля дарує стільки дублів, скільки буде потрібно!

Веселого Хеловіна!




Підготували Людмила ЯВОРСЬКА, Костянтин ЯВОРСЬКИЙ («Волинь24»)

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
21

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Класно!
Відповісти
Не всі ,не всі, не всі!!!
А де Рон, Луна, Невіл, Волдеморт, Люпин, Снейп????
Відповісти
ай-я-яй російською Поттера читати!
Відповісти
Найкращий в образі - Лапін) костюмчик як на нього шитий))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні