Нардеп Ігор Лапін оприлюднив декларацію

2
-8
Нардеп Ігор Лапін оприлюднив декларацію
Народний депутат Ігор Лапін задекларував свої статки.

Коштовного майна у великому надлишку обранець не має, проте відзначився солідною сумою компенсацій, яку отримав від парламенту – за оренду житла, за транспортні витрати тощо.


ЗЕМЛІ РІДНОЇ КОВЕЛЬЩИНИ

Ігор Лапін серед власного майна задекларував 0,6 га землі в селі Любитів Ковельського району, вартість якої 71 тис грн.

Також Ігор Лапін є співвласником нерухомості, у документі записано по 1% у власності таких об’єктів: 0,1 га землі в Ковелі та 0,1 га в селі Дубове Ковельського району. Також у спільній власності має квартиру площею 40 кв.м у селі Липини (де нардеп «прописаний») та будівлю площею 560,7 кв.м у селі Любитів.

Батько нардепа, колишній голова Ковельського міського суду Олексндр Лапін має частку у ділянці 0,2 га у селі Дубове і дві ділянки – 0,1 і 0,05 га у Ковелі.

Із 1997 року Лапін-старший є власником квартири площею 55,6 кв.м у Ковелі, із 2001 року – житлового будинку розміром 187 кв.м так само в Ковелі, а два року тому на маму Галину Лапіну записали іще одну квартиру – площею 45,8 кв. м в Іваничах.

Відомо, що сам Ігор Лапін у Луцьку проживає в одній із новобудов у районі вокзалу, проте інформації про це житло в декларації немає. Так само не задекларовано жодного транспортного засобу.

Під час пограбування, що трапилося влітку цього року, Ігор Лапін розповідав, що ''виходив із дому'' та ''сідав у своє авто'', вказуючи на темно-сіру BMW. У декларації ні квартири, ні автомобіля немає. Можливо, депутат придбав їх лише в 2016 році
Під час пограбування, що трапилося влітку цього року, Ігор Лапін розповідав, що ''виходив із дому'' та ''сідав у своє авто'', вказуючи на темно-сіру BMW. У декларації ні квартири, ні автомобіля немає. Можливо, депутат придбав їх лише в 2016 році

У декларації нардепа Лапіна записані дві автівки, проте вони також зазначені як власність Олександра Лапіна.

У 2001 році він придбав легковик KIA cerato, а минулого року – BMW 520d, 2012 року випуску за 491 тис грн.

ПАРЛАМЕНТ-ПОМАГАЙ

У 2015 році Ігор Лапін заробив 77 357 грн заробітної плати як народний депутат України.

Крім того, Апарат Верховної рад виплатив йому 80 559 грн витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, 20 699 грн компенсації за проїзд та 167 900 грн компенсації за оренду житла або готельного номера.

Тобто загалом Ігор Лапін за роботу в парламенті у 2015 році отримав 346 515 грн (майже по 29 тис в місяць).

Крім того, в переліку доходів Ігор Лапін зазначив, що минулого року отримав 317 300 грн від продажу рухомого майна Лапіній Оксані Петрівні (ймовірно, невістці). Цікаво, що у розділі «Правочини суб’єкта декларування» немає інформації про таку оборудку.

Задекларував Ігор Лапін і доходи своїх батьків: 255 707 грн судівської пенсії батька (понад 21 тис грн в місяць) та 14 тис грн пенсії матері і 29 тис грн її заробітної плати в одній з ковельських аптек.

Ігор Лапін, за інформацією із декларації, не тримає кошти на банківських рахунках. Серед готівкових заощаджень записав 128 тис грн, 26 тис доларів, 16 тис євро та 25 тис злотих.

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я маю 38 років стажу, втратила свого годувальника, єдиного сина в АТО і за все це - пенсія мені 2500грн., а у таких депутатів як він, які стали депутатами - то на крові мого сина, зарплатня буде 40000грн.? Люди добрі, де справедлівість ?
Відповісти
Ніхто не боїться,ні БОГА,ні чорта,ні людей...Проживши майже піввіку була на багатьох похоронах,але ніде не бачила труни з карманами... Скільки вам всім скотенякам треба??? Я,маючи 17р держслужби (загального 27) заробила пенсію по інвалідності аж 1580грн.Оклади підняли,а пенсії не перераховують..Справедливість буде ОДНА!!! От там декларація не допоможе оправдатись...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні