Кіоски на автостанції зносять, бо хочуть збудувати торговий центр, – луцькі підприємці

2
1
Кіоски на автостанції зносять, бо хочуть збудувати торговий центр, – луцькі підприємці
Кіоски, розташовані поруч із луцькою автостанцією №1, зносять через те, що на цій території планують збудувати торговий центр, переконані місцеві підприємці.

За їхніми словами, розбудовуватися планує власник одного з кіосків, а також бару, що наприкінці торгового ряду – Юрій Герун.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку муніципали посеред ночі зносять кіоски

ХТО В ПРІОРИТЕТІ

«Спочатку нам казали, що нададуть інші місце для розміщення кіосків, але зараз вже ніхто нічого не обіцяє. Звісно, попередження, що будуть демонтувати, приносили, але про дату і тим більше про те, що будуть це робити серед ночі – ніхто не попереджав.

Я купила цей кіоск у 2001 році, справно плачу податки, працевлаштувала трьох продавчинь, у чому моя вина? Куди тепер людей дівати, в центр зайнятості?» – коментує ситуацію власниця одного із трьох кіосків, які демонтували цієї ночі Ніна Головій.

«Маю всі документи, технічний паспорт на споруду, в міськраді в плані чітко відзначено, що це – мій кіоск. Треба осучаснити його, поставити євроконтейнер? –Я готова, але ж ніхто не дає. Кажуть: немає плану прив’язки. Я готова його зробити, але – не дозволяють», – розповідає інша власниця торгової точки Наталія Чмирук.

Між собою підприємці переговорюються: просили починати демонтаж із крайнього кіоску, проте роботу почали із середини, адже скраю – контейнер Юрія Геруса, який має власні плани на подальшу долю торгівлі у цьому місці.

«Нам так і сказали: тут будуть більш багаті підприємці», – кажуть жінки.

Ще вчора на цьому місці було три кіоски
Ще вчора на цьому місці було три кіоски

ТОРГОВИЙ ЦЕНТР – В ПЛАНАХ

У міськраді зауважили, що поки документи на будівництво торгового центру не надавали, проте в планах такий об’єкт дійсно є.

«Ще років двадцять тому ми почали просити керівництво автостанції розробити цивілізований план розміщення торгових точок. Уже і керівництво змінилося, але наші прохання ігнорують», – розповів заступник начальника Департаменту містобудування та архітектури Луцької міськради Ярослав Матвіїв.

«За цей час деякі підприємці через суд узаконили свої кіоски, зокрема, оформив право власності на бар підприємець Юрій Герус. До речі, він також є одним із акціонерів автостанції», – зауважив посадовець.

В деяких кіосках переживають, що цієї ночі продовжать демонтаж. А в магазинчик ''Черемшина'', що належить Юрію Геруну, завозять товар
В деяких кіосках переживають, що цієї ночі продовжать демонтаж. А в магазинчик ''Черемшина'', що належить Юрію Геруну, завозять товар

НЕГАРНА «ВІЗИТІВКА»

Тим часом, очільниця Департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська, під керівництвом якої відбувався нічний демонтаж, запевнила, що ситуація пов’язана із відсутністю необхідних дозволів та неестетичним виглядом території, що є «візитівкою міста». За її словами, місцеві підприємці матимуть змогу розмістити тут кіоски, але – більш сучасного формату.

«Уже вісім підприємців звернулося, які готові поставити сучасні кіоски. Ви б бачили, що було у них старих контейнерах, які ми зносили: і сміття, і щурі вибігали…

Крім того, ці торгові точки – незаконно встановлені. Землю міська рада дала в оренду автостанції, а та укладала з підприємцями так звані договори обслуговування платформ. Це ніде не обліковано, але з найменшого кіоску автостанція отримувала по 5 тисяч гривень, фактично обкрадаючи бюджет міста», – зауважила Юлія Сиротинська.

Читати також: Війна з кіосками: муніципали коментують нічну «облаву» на луцьку автостанцію

Муніципали ''облагородили'' територію автовокзалу. На руїнах колишні власники кіоску з пиріжками продають їх під відкритим небом
Муніципали ''облагородили'' територію автовокзалу. На руїнах колишні власники кіоску з пиріжками продають їх під відкритим небом
На цій території, за словами місцевих підприємців, невдовзі може з'явитися торговий центр
На цій території, за словами місцевих підприємців, невдовзі може з'явитися торговий центр

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для чого там ще один торговий центр.якщо під боком є слон і базар. Автостанція має бути автостанцією. З стоянки перед втостанцією перетворюють базар від оптового ринку, що пасажирам не можна підїхати на своємо авто.
Відповісти
Дуже цікаво знати прізвище державного посадовця так обізнаного в справах Геруна Ю. Він з ним напевно на бруденшафт пив ???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні