ТОП-5 найдешевших їдалень Луцька

23
1
ТОП-5 найдешевших їдалень Луцька
Відносно невелика ціна за відносно велику порцію – основна перевага, через яку в обідню пору лучани вибирають їдальні, а не фаст-фуд, офісний «перекус» типу бутербродів та «мівіни» чи бізнес-ланч у найближчому барі.

Видання «Волинь24» відшукало, в яких із міських «столовок» можна пристойно пообідати за найменші гроші.

Аби порівняння цін було об’єктивним, страви старалися замовляти одні і ті ж: перше, сезонний салат, картопляне пюре та котлету.

До слова, не всі із їдалень, про які чули, що користуються популярністю, справилися із таким скромним меню до емоції «смачно». Холодна картопля з «грудочками», півтарілки засмаженої цибулі в супі, нічим не засмачений салат – стали тими причинами, через які деякі популярні їдальні не потрапили до рейтингу. Тобто ми відбирали найдешевші, але лише із тих, де обід не перетворюється в суцільне розчарування.


ЇДАЛЬНЯ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Ремонт в їдальні Волинської обласної ради робили багато років тому, проте у порівнянні з іншими їдальнями, інтер’єр цієї – надсучасний і надстильний. Вирізняється «столовка» й не настільки виразними ароматами: запах від їжі в залі чути, але не лишається «шлейфом» на одязі.

Попри те, що ціни тут – не найнижчі зі столовівських, та постійні відвідувачі відзначають: порції – щедрі. Асортимент – типовий: два «перших», кілька варіантів гарніру, до нього – по кілька варіантів м’ясних і рибних страв. На десерт – булки із різною начинкою і навіть тістечка.

Приємним «плюсом» є наявність кавової машини, тож в цій їдальні можна випити і пристойне еспресо чи американо. Не є секретом для відвідувачів, що тут можна купити до кави і кілька грамів коньяку, хоч офіційно на полицях спиртного немає...

Обід у цій їдальні обійшовся в 30 грн 50 коп:
– м’ясна солянка – 8,50 грн,
– картопляне пюре – 6,00 грн,
– котлета – 8,00 грн,
– салат «Мозаїка» із помідора, перцю та кукурудзи – 8,00 грн.


Можна було зекономити до 27,50 грн, вибравши розсольник, але солянка, за відгуками постійних відвідувачів тут- дуже смачна. Що ж, не розчарувала...

Мінуси: відсутність асортименту салатів, повільне обслуговування.

Плюси: усі страви – смачні та теплі, в продажі є соки, мінеральна та солодка вода, печиво, вафлі тощо.


КАФЕ "БЕРІЗКА"

Кафе «Берізка», що розташоване за центральним відділенням поштамту на вул. Кривий Вал, користується неабиякою популярністю. Обідньої пори тут – немала черга та заповнена зала. Деколи навіть доводиться підсідати за столик до інших відвідувачів.

Очевидною перевагою цієї їдальні є великий асортимент страв: окрім традиційних супів та гарнірів, тут можна зустріти такі страви як фарширований перець, пиріжки з м’ясом, а також завжди великий вибір салатів.

Кому цікава і така особливість – у цій їдальні продають алкоголь. Тим не менше, наявність у меню «по п’ятдесят» ніколи не закінчується драмою. Навіть такі відвідувачі тут не буянять, а тихенько обідають і не засиджуються.

А ще в «Берізці» – особливий сервіс. «Котлеточки», «підливочки», «картошечку» тут з усмішкою пропонують «пташечкам», «рибочкам», «дівчулічкам»…

Обідній комплект у «Берізці» обійшовся в 27 грн 40 коп:
– суп із фрикадельками – 5,88 грн,
– картопляне пюре – 4,82 грн,
– котлета – 11,60 грн,
– салат із буряка – 4,10 грн,
– і ще 1 грн порахували за масло, яким поливали картоплю.


Мінуси: відсутність вбиральні, на одязі лишається запах їжі, деколи – відсутність вільних столиків, деколи – наявність компаній, які розпивають алкоголь.

Плюси: великий асортимент страв, ставлення персоналу.



ЇДАЛЬНЯ МІСЬКОЇ РАДИ

Їдальня розташована на першому поверсі будівлі Луцької міськради і користується популярністю серед мешканців та працівників цього мікрорайону. Не часто, проте у сесійні дні тут можна зустріти навіть депутатів.

У їдальні, схоже, стежать за чистотою, бо перше, на що звертаєш увагу, переступивши поріг – запах хлорки, що змішується з не менш різкими запахами їжі. Типовий інтер’єр радянської «столовки» із залізними стільцями та скатертинами із клейонки трохи осучаснений фіранками на вікнах й оновленими стінами-стелею.

Асортимент страв – хороший. Щонайменше, два варіанти першої страви, кілька видів салатів, гарячих страв, м’ясних, риби. Є й десертні пропозиції – млинці, сирники. Цікавою «родзинкою»-бонусом є наявність на кожному столі не лише традиційних солі і перцю, а й гірчиці.

Обід у їдальні міської ради обійшовся у 26 грн 50 коп:
– борщ зі свіжої капусти – 4,5 грн,
– картопля – 5,7 грн,
– соус – 1 грн,
– котлета – 9,45 грн,
– салат із червоної капусти – 5,85 грн.


Мінуси: на одязі лишається запах їжі, немає вбиральні та умивальників, щоб помити руки, «морально застарілі» столові прибори.

Плюси: усі страви – теплі та смачні, часто бувають новинки, швидке обслуговування.



ЇДАЛЬНЯ МЕДКОЛЕДЖУ

Їдальня медколеджу має простору залу, проте – погано освітлену і холодну. Із вентиляцією тут також, очевидно, проблеми, бо запах із цієї «столовки» найдовше нагадує про обід.

Тим не менше, саме тут запропонували найтепліший суп: із нього навіть йшла пара. Загалом асортимент страв тішить великим вибором салатів та гарячого.

А ще здається, що страви тут – для поціновувачів дієтичної, нежирної їжі. Олії у вінегреті було мінімально, проте така економія позитивно відзначилася на «першому», яке приємно потішило скромною кількістю «зажарки».

Обід у цій їдальні обійшовся в 21 грн:
– суп гороховий – 4,50 грн,
– картопляне пюре – 5,00 грн,
– котлета – 7,50 грн,
– салат «Вінегрет» – 4,00 грн.


Мінуси: на одязі лишається надзвичайно стійкий запах їжі, у залі – холодно та темно.

Плюси: відносно низькі ціни.



ШКІЛЬНА ЇДАЛЬНЯ

Найдешевший варіант комплексного обіду – у їдальнях луцьких шкіл. Попри те, що школа – не «прохідний двір» і сюди не мали б впускати усіх без перебору, та й відмовити у продажі їжі в шкільній їдальні – не мають підстав.

Школярів годує окреме комунальне підприємство і вибірки, кому повинно, а кому не повинно продавати страви – немає. Фактично кожен бажаючий має право тут поснідати, пообідати чи повечеряти. Єдине – вписатися в графік роботи (із 8.45 до 16.00) і не потрапити в час «великої» перерви, коли на трапезу сходяться учні (з 11.45 до 12.30).

Ми перевіряли обіднє меню у школі №1, та оскільки усі шкільні їдальні (крім школи №4 та 21) обслуговує одне підприємство – страви тут однакові.

Найбільшим мінусом є невеликий асортимент страв: щодня лише одне «перше», два гарніри і дві пропозиції до гарніру. А приємним бонусом є гаряча шкільна випічка: м’які булочки із повидлом, какао, сиром та класика шкільного меню – піца.

Обід у шкільній їдальні обійшовся в 15,00 грн:
– суп селянський – 2,04 грн,
– макарони – 1,29 грн,
– курка в сметанному соусі – 6,20 грн,
– салат з буряків – 0,86 грн.


Помилки немає: жінка за прилавком назвала саме 15 грн, які і довелося заплатити, хоча сплюсувавши ціни, зазначені в меню, виходить набагато менше - 10,39 грн.

Мінуси: невеликий вибір страв.

Плюси: низькі ціни, затишна та ностальгічна обстановка, випічка «смачно, як в дитинстві».



Підготувала Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З школи № 1 в їдальні колись дуже незадоволені були, що ЛЮДИ З ВУЛИЦІ приходять до них і обідають. Не хотіли навіть продавати страви. Але продали. Певно ввостаннє))))))
Відповісти
ще забули про їдальню в обласній поліції щось розповісти. чи можна туди ходити пересічному громадянину, які там ціни та сервіс?
Відповісти
Програма "Ревізор" опублікувала фото на яких повна антисанітарія в кафе "Берізка"
Відповісти
та пофігу, аби смачно готували
Відповісти
їсти сину треба вдома а не в смердючих буфетах
Відповісти
+ изжога
Відповісти
печія українською.
Відповісти
skf найкраща їдальня
Відповісти
ну з центру їхати на гпз, щоб пообідати.. краще упоротись булкою в "нашому краї" з йогуртом "галичина"
Відповісти
Найдешевші ідальні- на Лідавській -мясокомбінат та на Стуса.
Відповісти
Ще забули їдальню автозпводу
Відповісти
А ще можна просто буханку хліба зїсти і запити теплою водою
Відповісти
Лучче кефір з батоном
Відповісти
Відвідайте та надайте відгук ще про дві їдальні: одна по вул. 8-го Березня (їдальня комерційного технікуму) та друга по вул. Клима Савури, 21а (територія Пакко). В другій сам часто буваю, мені подобається.
Відповісти
В їдальні Міської Ради є і умивальник і туалет тому якщо не знаєш треба персонал запитувати
Відповісти
А перевірити кухні та харчювання в дитячих садочках можете?
Відповісти
суперовий огляд луцьких їдалень! правда, не всі їдальні луцька...
Відповісти
Ще смачна їдальня в ЛКПФ, український борщ просто супер, і пиріжки з чорницями в пудрі. Борщ, пюре, підлива, відбивна, пиріжок, хліб-27.50грн
Відповісти
Що ви тут хочете доказати?
Найдешевше в свинарнику.
Відповісти
не перший раз харчуюсь у їдальні школи №1, де завжди смачно і якісно.....і хочу сказати вам , шановні дорослі відвідувачі: порцію для дорослого вам дають більшу ніж дітям...тому і вартість вища. Мені, зазвичай, дають окрему тарілочку салату, більше гарніру і підливки (та це і на фото видно).....а для дітей - порція менша, держстандарт. Тому не розібравшись, не потрібно звинувачувати працівників їдальні у тому, що вас обрахували....Я впевнена, що мене підтримають більшість
Відповісти
двоє моїх дітей вчаться в цій школі, харчування супер, все натуральне, діти ситі і задоволені
Відповісти
там смачно, чисто і порції великі ( я про шк№1)
Відповісти
мінус великий дуже-стоіть запах іжі .яку смажать. варять по всій школі із самого ранку. посторонім у дитячих закладах не можна.як кухарі знають скільки будепостороніх.не з дитячих порцій
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні